Догори
Дати відгук

У «Тузлівських лиманах» виявили браконьєрську сітку з крабами

Сітку, яку викинуло штормом з прибережної зони моря, знайшли на пляжі неподалік прикордонного пункту.

1 хв на прочитання31 Жовтня 2023, 17:32
 Виявили браконьєрську сітку з крабами Одещина Виявили браконьєрську сітку з крабами Одещина
Поділитись:

На Одещині в нацпарку «Тузлівські лимани» під час патрулювання узбережжя Чорного моря, виявили велику браконьєрську сітку на пляжі, в якій було багато червонокнижних трав’янистих крабів. Розмір дорослого краба до 60 мм завдовжки і до 90 мм шириною.

Про це повідомив доктор еколог Іван Русєв, пише grad.ua.

Сітку, яку викинуло штормом з прибережної зони моря, знайшли на пляжі неподалік прикордонного пункту. За словами еколога, в цієї прибережної зоні нацпарку, зараз, під час війни, нікого, окрім прикордонників не буває. В сітці були як живі краби так і мертві. Живих випустили до моря.

Краб трав’яний (Carcinus aestuarii) – краб родини Portunidae. У Чорному морі зустрічається переважно в північно-західній частині та вздовж берегів Кримського півострова у літоральній або в субліторальній зонах, а також у лиманах та лагунах.

Трав’яний краб – донна тварина, яка може жити на глибині Чорного моря до 40 метрів. Зазвичай концентрується вздовж берега на глибині до 3 метрів, часто у заростях водоростей. Але оптимальний біотоп – кам’янисте дно або черепашник. Живиться дрібними молюсками, органічними рештками тощо. Трав’яний краб є однією з небагатьох морських тварин, здатних жити в солонуватій воді, у тих місцях, де морська вода змішується з прісною.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.