У третю неділю вересня в Україні відзначають День працівника лісу

1 хв на прочитання15 Вересня 2024, 06:30
ФОТО: ілюстративне

Лісівники – це професіонали, що в складних, іноді екстремальних умовах зберігають і примножують лісові багатства України, невтомною працею створюють десятки тисяч гектарів нових лісів, стоять на варті лісу.

У  третю неділю вересня в Україні відзначають День працівника лісу. Лісівники – це професіонали, що в складних, іноді екстремальних умовах зберігають і примножують лісові багатства України, невтомною працею створюють десятки тисяч гектарів нових лісів, стоять на варті лісу від пожеж, браконьєрів і ворога.

З професійним святом лісівників від імені Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Світлани Гринчук привітав заступник Міністра Сергій Власенко. Він вручив працівникам, які відзначилися на робочому місці, подяки за їхню відповідальну і непросту роботу.

«У професійне свято працівника лісу вітаю всіх, хто береже і постійно примножує лісові масиви України. Сьогодні у нашому суспільстві важливість професії лісівника надзвичайно велика. Лісівники, які зі зброєю в руках захищають нашу країну від ворога, дбають про ліс, ліквідовують пожежі, ведуть боротьбу з браконьєрами і шкідниками, заслуговують поваги суспільства. Дякую вам за наполегливу та невтомну працю, охорону лісових багатств України та ваш внесок у перемогу над загарбником», — зазначив Сергій Власенко.

Щоденна буденна праця людей, які працюють десятиліттями, щоб побачити результат своєї праці, заслуговує поваги, розуміння і підтримки суспільства, бо ліс – то життя. Це одна з небагатьох професій, яка покликана підтримувати екологічний баланс на нашій планеті.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: