Догори
Дати відгук

У світі чергове падіння цін на нафту

Ціни на еталонні марки нафти різко впали після кількаденного зростання впродовж кількох попередніх днів

2 хв на прочитання04 Червня 2020, 11:10
pixabay pixabay
Поділитись:

Учора ціни на нафту досягли рекордного значення:  Brent перевищувала 40 доларів за барель. Але сьогодні ціни різко впали.

Якщо члени організації ОПЕК+ та її союзники, з-поміж яких Росія, справді не зможуть досягти згоди в питанні нафтовидобутку, то, відповідно, обсяги постачання сировини зростуть, повідомляє   24tv.ua. У результаті не вдасться відновити ріст попиту на сировину.

Як змінилися ціни на нафту 4 червня

  • Серпневі ф’ючерси на нафту марки Brent знизилися на 1% (0,41 долара) і становлять 39,38 долара за барель.
  • Липневі ф’ючерси на нафту WTI опустилися на 1,6% (0,61 долара) і коштують 36,68 долара за барель.

Ідеться також про те, що учасники ОПЕК+ не можуть дійти спільного рішення. Саудівська Аравія та Росія, два найбільші світові виробники нафти, домовилися підтримати зниження обсягів видобутку на 9,7 мільйона барелів на день, що було погоджено ще у квітні під час зустрічі ОПЕК+.

"Однак вони не змогли досягти згоди про проведення зустрічі членів організації саме в четвер, 4 червня, для обговорення подальшого скорочення нафтовидобутку. Тому засідання може відбутися 9-10 червня, як раніше планувалося. За даними джерел, ознайомлених з цим питанням, це стане умовою для країн, які не виконали завдання знизити видобуток", - конкретизує інформацію видання.

Чимало експертів стверджують, що у результаті ОПЕК+ може повергутися до квітневої домовленості, в рамках якої передбачено знизити обсяги видобутку нафти на 7,7 мільйона барелів на добу з липня і до кінця 2020 року.

Як відомо, попереднє  падіння цін було обумовлене наповненістю світових нафтових сховищ.  

В той же час ОПЕК обережно налаштована на те, що найгірший час нафтової кризи, спричиненої пандемією коронавірусу, закінчився.



Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.