Догори
Дати відгук

У столиці знищують екосистему озера Вирлиця — активіст

Активіст зауважує, що попри вимоги законів, забудовник активно проводить підготовчі роботи, загородивши ділянку парканом.

1 хв на прочитання15 Квітня 2021, 10:40
У столиці знищують екосистему озера Вирлиця У столиці знищують екосистему озера Вирлиця
Поділитись:

Біля  озера Вирлиця триває будівництво ТРЦ, разом зі знищенням прибережно-захисної смуги озера та земель природного фонду.

«Знищення екосистеми озера Вирлиця не спинити? Занадто вже серйозні сили з боку забудовника? Ну такі серйозні, шо аж ніяк...   А реальність така, що у столиці держави ніхто не може зупинити будівництво монстра — гігантського ТРЦ — із знищенням прибережно-захисної смуги (ПЗС) озера Вирлиця та, фактично, земель водного фонду — адже територія, що буде забудована, це територія водно-болотних угідь і водойм»,написав у Фейсбуці журналіст, активіст Михайло Погребиський.

За словами журналіста, будівництво проводить TОВ «Мрія-інвест»  і  позитивного висновку звіту з оцінки впливу на довкілля (ОВД) немає. Активіст зауважує, що  попри вимоги законів, забудовник  активно проводить підготовчі роботи, загородивши ділянку парканом.  Погребиський також зазначає, що поліція Дарницького району не  реагує на ситуацію, хоча  хоча отримувала звернення.
За словами Погребиського, винним у ситуації також є і бездіяльне «КП «Плесо»,   на балансі якого перебуває озеро Вирлиця. Він закликав президента, генерального прокурора, місцеву владу та інші органи влади відреагувати на ситуацію.

Нагадаємо, ми писали про те, що відсутність київських водойм у Земельному кадастрі створює загрозу їх знищення, дерибану цих територій. Адже лише тридцять із 900 київських водойм мають паспорти.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.