Догори
Дати відгук

У столиці на місці отруєних сосен висадили дерева і сіянці

У Києві на місці отруєних зловмисниками сосен, "Київзеленбуд" висадив 38 крупномірних дерев та 7000 сіянців

1 хв на прочитання01 Квітня 2020, 23:00
Фото: Facebook КО "Київзеленбуд" Фото: Facebook КО "Київзеленбуд"
Поділитись:

Попри карантин та надзвичайну ситуацію, у Києві висаджують дерева. Так, на місці отруєних зловмисниками сосен біля метро Лісова  "Київзеленбуд" висадив дерева: 37 крупномірних та 7000 сіянців.

Як повідомляють комунальники  на всласній сторінці у Facebook, раніше працівники КП "Дарницьке лісопаркове господарство" висадили на цій ділянці 6 тисяч сіянців сосни звичайної та 1 тис. дубу звичайного. 

"Ця ділянка вже має сумну історію, адже влітку 2018 року невідомі отруїли тут близько 300 сосен - під час детального огляду були виявлені механічні отвори на стовбурах пошкоджених дерев, ймовірно від свердла дрилю, які були замасковані речовиною схожою на пластилін", - йдеться у дописі.

Фото: Facebook КО "Київзеленбуд"

За фактом отруєння дерев було відкрито кримінальне провадження. Про його результати нічого не повідомляється, але для висадки нових дерев і саджанців  комунальники отримали дозвіл районного управління  МВС у місті Києві на проведення відповідних робіт.

Нагадаємо, Голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький нещодавно похвалився  висадженими деревами: 100 мільйонів сіянців та саджанців дерев висадили  лісівники по всій Україні.

  

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.