Догори
Дати відгук

Смертна кара вперше за 67 років: у США стратили вбивцю вагітної

Всього в США на смертну кару очікує 51 жінка, йдеться у звіті Фонду правового захисту та освіти за 2020 рік. З них 50 жінок засуджені на рівні штатів, і тільки Ліза Монтгомері — на федеральному рівні.

2 хв на прочитання13 Січня 2021, 10:50
Поділитись:

52-річній Лізі Монтгомері ввели смертельну ін'єкцію у Федеральному виправному комплексі в Терре-Хот, штат Індіана. Адвокат жінки Келлі Генрі розкритикувала рішення влади.

«Влада не зупинилася ні перед чим у своєму завзятті вбити цю жінку. Страта Лізи Монтгомері була далека від правосуддя», — заявила вона.

Монтгомері мали стратити 12 січня, але виконання рішення було відкладено через спроби адвокатів провести слухання про її дієздатність.

Адвокати та сім'я жінки просили президента США Дональда Трампа прочитати їх прохання про помилування та прийняти виконавче рішення про заміну її вироку на довічне ув'язнення.

Ліза Монтгомері стала першою жінкою за 67 років, яку стратили за злочин на федеральному рівні.

Всього в США на смертну кару очікує 51 жінка, йдеться в звіті Фонду правового захисту та освіти за 2020 рік. З них 50 жінок засуджені на рівні штатів, і тільки Ліза Монтгомері — на федеральному рівні.

Ліза Монтгомері була засуджена за вбивство 23-річної Боббі Джо Стіннет з особливою жорстокістю в місті Скідмор на північному заході штату Міссурі у грудні 2004 року.

Монтгомері напала на Стіннет, яка перебувала на восьмому місяці вагітності, і душила її, поки жертва не втратила свідомість. Тоді вона розрізала живіт ще живої жінки, щоб дістати дитину, і взяла її з собою, намагаючись видати за свою.

У 2007 році присяжні засудили Монтгомері до смертної кари після того, як визнали її винною у федеральному злочині — викраденні, що спричинило смерть.

Адвокати Монтгомері стверджували, що їхній клієнт страждає серйозним психічним захворюванням.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost