У США літак метеорозвідки опинився всередині «ока бурі» урагану "Мілтон"

1 хв на прочитання10 Жовтня 2024, 12:35
ФОТО: Літак метеорозвідки / CNN

Всередині "ока бурі", як і прогнозували метеорологи раніше, повний штиль: ні вітру, ні опадів, ні хмар.

Літак метеорозвідки, який відстежує переміщення урагану «Мілтон» опинився всередині «ока бурі». Всередині, як і прогнозували синоптики, повний штиль, нема вітру, небо ясне, жодних опадів. Лише з усіх боків навкруги стіна із чорних хмар.

Ураган, що висадився з океану у Флориді, прогнозували як однин з найсильніших за останні 100 років для цього регіону. На щастя, дорогою він розгубив дві третини своєї потужності.

Втім влада Флориди і сусідніх штатів встигла евакуювати десятки тисяч людей. Мер міста Тампа (де, як очікується, пройде епіцентр урагану) заявив «Хто залишиться в евакуаційних зонах — помре».

Тисячі людей евакуйовані, навіть Джо Байден був змущений змінювати курс свого президентського літака, щоб не опинитись у бурі. Сотні міст порожніють, будинки барикадують, магазини закриваються та вивозять товар. Перед відʼїздом деякі мешканці закріплюють свої будинки з допомогою стяжок, намагаючись хоч трохи послабити наслідки удару стихії. Це другий ураган за тиждень, після минулого ще не повністю відновили міста.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: