Догори
Дати відгук

У Скандинавії виявили радіацію, що прийшла з Росії

1 хв на прочитання29 Червня 2020, 12:24
Image by RJA1988 from Pixabay Image by RJA1988 from Pixabay
Поділитись:

У Фінляндії, Норвегії та Швеції заявили, що на початку минулого тижня виявили збільшення радіоактивного забруднення у Скандинавії та в деяких арктичних регіонах, пише Українська правда.

Шведське управління радіаційної безпеки у вівторок заявило, що підтвердити джерело радіації неможливо. Водночас у Нідерландах дійшли висновку, що воно походить із Західної Росії.

Національний інститут охорони здоров'я та довкілля Нідерландів заявив, що "радіонукліди є штучними, тобто техногенними".

"Склад нуклідів може вказувати на пошкодження паливного елемента в атомній електростанції, однак конкретне розташування джерела неможливо визначити через обмежене число вимірювань", - повідомили в інституті.

Російський оператор ядерної енергетики Росенергоатом заперечив, що на північному заході країни є будь-які проблеми з двома електростанціями.

Російське агентство ТАСС процитувало неназваного представника прес-служби Роснергоатома, який заявив, що і станція поблизу Санкт-Петербурга, і інша під Мурманськом працюють "нормально, а рівень радіації перебуває в межах норми".

За його словами, рівень радіації на двох АЕС не змінювався протягом усього червня, також не було жодних скарг на роботу обладнання.

Видання The Independent зазначає, що рівень радіації, виявлений у Скандинавії, не становить шкоди ні для людини, ні для навколишнього середовища.

А в Одесі закрили пляж забруднений паливом с танкера.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко