У Рівненській дитячій лікарні у новонародженої дитині видалили 10-сантиметрову грижу (ФОТО)

1 хв на прочитання18 Вересня 2024, 16:32
У новонародженої дитині видалили 10-сантиметрову грижу

Spina bifida або «розщілина хребта» – важка форма вродженої вади розвитку нервової системи.

Лікарі Рівненської обласної дитячої лікарні прооперували немовля, яке народилося із 10-сантиметровою грижею.

Діагностована відкрита форма spina bifida з менінгомієлоцеле загрожувала її здоров’ю та розвитку, повідомили на сторінці Рівненської лікарні у фейсбуці

Проте, завдяки умілим діям фахівців медзакладу, дефект був усунений, а спинний мозок вивільнений. Дитина отримала шанс на повноцінне життя.

Операційна бригада: Сергій Романчук, лікар-нейрохірург дитячий; Денис Самостянов, лікар-ортопед-травматолог дитячий; Інна Козакевич, лікарка-анестезіологиня; Оксана Антипова, сестра медична анестезистка; Тетяна Кишман, операційна сестра медична; Тетяна Зосімчук, молодша медична сестра.

Spina bifida або «розщілина хребта» – важка форма вродженої вади розвитку нервової системи. Раніше цей діагноз звучав, як вирок, але завдяки інноваційним методам лікування діти зі spina bifida мають всі шанси на одужання.

Щоденно в ортопедо-травматологічному центрі Рівненської обласної дитячої лікарні надають високоспеціалізовану медичну допомогу дітям зі складними вродженими вадами, в тому числі і з таким орфанним захворюванням, як spina bifida.

«Найголовніше в лікуванні таких пацієнтів — своєчасне хірургічне втручання. Якщо у вас є питання щодо spina bifida, не вагайтесь звернутися до наших фахівців. Ми готові надати кваліфіковану консультацію ще під час вагітності», – зазначають у лікарні.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: