У повітрі Сумів високий вміст пилу: городяни скаржаться на утруднене дихання

1 хв на прочитання23 Серпня 2024, 08:57
ФОТО: ілюстративне

Склад повітря у місті дослідили у лабораторії Сумського обласного центру з гідрометеорології вночі о 01:00 та о 07:00 ранку.

Жителі міста Суми напередодні почали скаржитись на сморід та неприємний запах в повітрі. На Сумщині спостерігається перевищення концентрації пилу. Склад повітря у місті дослідили у лабораторії Сумського обласного центру з гідрометеорології вночі о 01:00 та о 07:00 ранку. Про це повідомили в ОВА.

Екперти взяли зразки повітря в п'яти точках міста Суми. Зафіксовано перевищення виключно за показником вміста пилу.

Дослідження встановили перевищення максимально разової концентрації по пилу в 1,2-1,4 рази. Решта досліджуваних показників - діоксид сірки, оксид вуглецю, діоксид азоту та формальдегіду - у нормі.

Перевищення концентрації пилу в повітрі може вплинути на стан здоров’я жителів Сумщини, зокрема, спричинити дискомфорт при диханні, особливо в людей з хронічними захворюваннями дихальної та серцево-судинної системи.

За даними синоптиків, ситуація погіршується через безвітряну погоду. Коли атмосферні фронти зміняться і вітер перемістить маси повітря, що зависли над містом, якісні показники покращаться.

Больше новостей читайте на GreenPost. 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: