Догори
Дати відгук

У Полтаві неспокійно: мітинг проти тарифів на газ біля облради та заворушення в сесійній залі (фото)

Декілька людей, яких  обрали на мітингу,  прорвалися до  сесійної зали.

1 хв на прочитання14 Січня 2021, 16:23
Фото: irt.pl.ua Фото: irt.pl.ua
Поділитись:

Полтавські ЗМІ повідомляють про мітинг проти підвищення тарифів, який триває під стінами Полтавської облради. 

Біля будівлі зібралися протестувальники, які тримають у руках плакати з написами «Полтавська влада — учасник змови з "Полтавгаз"?», «Лелюк, коли ти нажерешся?» (Олексій Лелюк є засновником і кінцевим бенефіціарним власником «Полтавгаз збут» — ред.), «Повернути стратегічні енергопідприємства народу», «Українцям — український газ» тощо. 

Декілька людей, яких  обрали на мітингу,  прорвалися до  сесійної зали, де  триває третя позачергова сесія Полтавської обласної ради восьмого скликання. Скликання сесії було зумовлене чисельними акціями протесту проти високих тарифів на комунальні послуги.  

Ситуація в залі засідань дуже загострилася. Декілька присутніх ледве не побилися, виясняючи, хто які цілі переслідує, пише  zmist.pl.ua.

Згодом протестувальники залишили залу. 

На мітингу люди говорять: хоч Уряд прийняв зниження тарифу на газ, але  тільки з лютого місяця і вважають: жодних кардинальних змін не прийняли,  що робити із січня та які платіжки будуть — незрозуміло. Збираються виходити і завтра на всеукраїнську акцію проти тарифів.

Нагадаємо, що саме з Лубен на Полтавщині почалися «тарифні майдани» по всій Україні. Адже мешканці цього міста змушені платити за новими тарифами за транспортування блакитного палива чи не найбільше в країні. 

 


 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.