Догори
Дати відгук

У Польщі вірус атакує свиней

Вважається, що захворювання потрапило сюди через міграцію диких кабанів з України.

1 хв на прочитання06 Серпня 2020, 17:35
pixabay pixabay
Поділитись:

У Польщі знищили майже 2000 свиней через випадки африканської чуми. Ферма розташована лише за 50 кілометрів від кордону з Німеччиною. Усіх тварин у господарстві було утилізовано, щоб припинити поширення хвороби.

Як інформує  meat-inform,  протягом двох останніх тижнів на свинофермах Польщі зареєстрували 13 нових спалахів АЧС. На думку галузевих експертів, це свідчить, що темпи поширення захворювання в країні прискорюються.

"З початку року через АЧС у Польщі утилізували близько 42 тис. свиней. Це вже значно більше загальних показників, минулого року, коли було виявлено 48 спалахів вірусу в господарствах і знищено близько 35,4 тис. свійських свиней", - повідомляє видання.

Африканська чума свиней у Польщі поширюється вже близько п’яти років. Вважається, що захворювання потрапило сюди через міграцію диких кабанів з України. АЧС уже реєстрували в 15 європейських країнах. Наразі лише одній з них (Чехії) вдалось повністю подолати вірус.

Відзначемо, що Україна також потерпає від вірусу: на агрофірмі «Глушки» в Київській області було знищено майже 4 тис. тварин для ліквідації спалаху африканської чуми свиней.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost