Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • У Польщі прибирають уже непотрібні передвиборні банери, частину відправлять до України — ось навіщо

У Польщі прибирають уже непотрібні передвиборні банери, частину відправлять до України — ось навіщо

Поляки мають кілька ідей, як можна добре використати передвиборчу агітацію.

2 хв на прочитання21 Жовтня 2023, 07:32
Польські передвиборні банери Польські передвиборні банери
Поділитись:

Після закінчення парламентських виборів у Польщі знімають агітаційні банери, плакати та листівки, якими польські міста були обвішані протягом кількох місяців. Частину розтяжок відправлять до України, щоб їх можна було використати як будівельні й ізоляційні матеріали, повідомляє Epoznan.pl.

Видання зазначає, що виборчі плакати та гасла, а також рекламні засоби, встановлені з метою передвиборної агітації, зобов’язані видалити протягом 30 днів після дня виборів. Виборчі комісії поступово знімають агітаційну продукцію. Проте не всю її буде утилізовано. Люди просять поділитися з ними непотрібними рекламними щитами, аби використовувати її у сільськогосподарських будівлях і на присадибних ділянках.

«У нас є сигнали, що ми можемо дати непотрібні банерні щити людям, які хочуть зміцнити ними диван або стінку, а іншим — зробити з них килимки для гаража чи садового сараю», — каже депутат Сейму Республіки Польща Яцек Томчак.

Також відомо, що частину банерів передадуть до притулку для тварин, щоб захистити загони від снігу.

«Деякі дошки, на яких були розміщені плакати, будуть використані в притулках для тварин, і там вони будуть використані для ізоляції боксів. Але не всі: я знаю, що ще одна партія банерних основ має поїхати в Україну, і там вони, ймовірно, будуть використовуватися аналогічно, тобто як елементи конструкції та ізоляції», — розповідає обраний до Сейму депутат від «Громадянської коаліції» Бартош Завєя.

Також ми писали про право на аборт: країни ЄС хочуть зобов'язати надавати українським біженкам повний доступ до медпослуг у сфері сексуального здоров'я.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.