Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Війна
  • «У похоронці написали «самогубець», а на тілі аж три ножових поранення»: родина загиблого воїна ЗСУ вимагає справедливості

«У похоронці написали «самогубець», а на тілі аж три ножових поранення»: родина загиблого воїна ЗСУ вимагає справедливості

Родичі не вірять, що він зміг сам собі завдати три удари ножем, здерти шкіру з носа і забити голову в кількох місцях.

4 хв на прочитання04 Липня 2023, 01:27
Поділитись:

До редакції вінницького «33 каналу» звернулася Наталя Перевертана, дружина нещодавно загиблого воїна ЗСУ Олега Перевертаного з Городківки Тульчинського району Вінницької області. Жінка розповіла, що до повномасштабного вторгнення її чоловік працював у місцевому господарстві. Отримавши повістку на другий день війни, пішов на службу відразу ж, 25 лютого. Спочатку проходив недовгу підготовку в Гайсині, а потім поїхав на Миколаїв.

Там його контузило, лежав в лікарні, на реабілітацію відправили в розташування частини. Далі знову на фронт, поїхав на Донеччину. Невдовзі там отримав два осколкові поранення в шию. Один осколок дістали, а ще один так і залишився в шиї.

Але чоловік залишився на фронті, під Донецьком. Однак вороже залізяччя в шиї давалося взнаки: через деякий час у бійця Перевертаного стався неврологічний синдром. Чоловіка виписали під нагляд лікарів, надали відпустку на 10 днів. Він приїхав додому, все було нормально.

5 червня поїхав у Гайсин. Заступив у наряд у своїй частині. А через три дні мав лягати в госпіталь у Вінниці. 6 червня син подзвонив до батька і з’ясував, що той уже у Дніпрі. Зранку Олег поїхав у свій підрозділ у Добропілля.

Востаннє Олег телефонував дружині 8 червня о 10:33. Запевнив, що все гаразд, і сказав, що передзвонить. Також попросив мина поповнити рахунок.

«Об 11.20 я зателефонувала, щоб запитати, чому мовчить. Однак трубку вже ніхто не брав. Згодом подзвонив побратим і сказав, що там щось сталося. З тривогою робила виклики на мобільний Олега до 17.00. Але ніхто не брав трубку. Потім цей побратим дав номер командира. Подзвонили із сестрою чоловіка, і командир нам сповістив, що у Олега три ножових поранення в грудну клітку, в серце, і що його не врятували в госпіталі. А за кілька днів до нас прилетіла похоронка, де зазначено, що молодший сержант Олег Васильович Перевертаний покінчив життя самогубством. Але ми в це не віримо», — говорить удова.

Вона пояснює, що перше, що насторожують родичів, — чому з Гайсина чоловіка відправили в Добропілля, коли він мав їхати в госпіталь до Вінниці. Також вони сумніваються, що людина, яка годину тому телефонувала родичам, казала, що все добре, просила поповнити рахунок на телефоні, раптом вчинила суїцид.

«Нарешті, дуже важко уявити самогубця, який тричі штрикає в себе ножем, щоб нарешті попасти в серце і розпрощатися з життям. Наші сумніви не розвіялись і після того, коли поїхали на впізнання тіла. Бо, як виявилось, особистих речей і документів при ньому не було. Правда, був телефон, але він зараз під слідством. Тіло ми оглядали вже після розтину. Насторожило те, що два удари були збоку. І тільки третій втрапив у серце. Але після розтину було зашито так, щоб не було видно. На носі покійного Олега була здерта шкіра. Біля правої скроні — гематома. А на лобі була велика гуля, як від удару чимось важким. Я тоді, згорьована, мало що тямила. Попросила телефон, сказали — він у слідчого, ножа також не показали. Навіть не сказали, в якому місці це трапилось. Мовляв, триває слідство. Але якщо триває слідство, то чому правоохоронці вже однозначно написали, що це самогубство?» — запитує Наталя Перевертана.

Вона пригадує, як чоловік казав, що боїться за своїх побратимів на фронті і що міг би багато чого розповісти про багатьох начальників, але боїться за родину.

«Яку таємницю він забрав з собою — тепер уже не дізнається ніхто, якщо просто списати все на суїцид. Мій Олег любив життя, ми ніколи не сварилися, він дбав про дітей, вчив їх людяності. Був щирим і добрим. Я завжди ним пишалася, і ніколи, скільки буду жити, не повірю, що він сам собі вкоротив віка. І зроблю все, щоб добитися правди про його мученицьку смерть», — заявляє жінка.

Редакція «33 каналу» публічно звернулася до військової частини, де служив молодший сержант Олег Васильович Перевертаний.

«Чекаємо на відповідь громадськості та родині загиблого. Сподіваємось на об’єктивне розслідування усіх обставин загибелі воїна», — ідеться в повідомленні.

Тимчасом батько пілота, який загинув під час заколоту вагнерівців, підтримав рішення Путіна припинити справу проти Пригожина.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Війна
Будівля Харківського національного театру опери та балету, яка перетворила свій великий підземний простір на концертний зал, 25 жовтня 2023 року. Фото: Reuters
У Харківському оперному театрі облаштували концертну залу у підвалі — і вже готуються до виступів: ось як це виглядає
2 хв на прочитання03 Листопада 2023
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами»
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами» та керованою авіаційною ракетою
1 хв на прочитання29 Жовтня 2023
ООН опублікували швидку екологічну оцінку підриву Каховської дамби
1 хв на прочитання27 Жовтня 2023
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродують з молотка
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродають з молотка
2 хв на прочитання27 Жовтня 2023
На Одещині ухилянта, який "придбав" квиток за $7 тис., засуджено до 10 тис. грн штрафу
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Як підготуватися до можливого блекауту: топ порад
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Начальник районного ТЦК Одеси та його теща за короткий час "збагатилися" на майже 50 млн грн
3 хв на прочитання19 Жовтня 2023
140 тисяч українських переселенців було позбавлено грошової допомоги, причини
1 хв на прочитання17 Жовтня 2023
Більше з GreenPost