Догори
Дати відгук

У Південній Кореї заборонили розводити і вбивати собак для вживання їх м'яса в їжу

Після 2027 року за розведення і забій собак на м'ясо загрожуватиме до 3 років в'язниці.

1 хв на прочитання09 Січня 2024, 13:24
 Південна Корея Вбивати собак для вживання їх м'яса Південна Корея Вбивати собак для вживання їх м'яса
Поділитись:

Парламент Південної Кореї схвалив закон, що забороняє розводити і вбивати собак для вживання їх м'яса в їжу. Законопроект ухвалили майже одноголосно: його підтримали 208 парламентаріїв, пише Reuters. Тепер документ має підписати президент Юн Сок Йоль.  

Штрафи

Максимальне передбачене законом покарання для людини, яка забила собаку для їжі - три роки позбавлення волі і штраф 30 мільйонів корейських вон (близько 23 тисяч доларів), повідомляє CNN. 

Тим, хто розводить собак для вживання в їжу або свідомо купує, перевозить, зберігає або продає їжу, приготовлену з собак, також загрожують штрафи і тюремні терміни.

Покарання за безпосередньо вживання собачого м'яса в пишу законопроект не передбачає. 

Працевлаштування для працівників галузі

Власникам ферм і ресторанів, а також іншим людям, пов'язаним з індустрією з продажу собачого м'яса, дадуть три роки на те, щоб закрити бізнес або змінити сферу діяльності. 

За даними влади Південної Кореї, в країні налічується близько 1100 собачих ферм, на яких вирощується близько півмільйона собак. Фермери протестували проти законопроекту: за їхніми оцінками, без роботи залишаться до мільйона осіб.  

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.