У Перу пройшов День кукурудзи. Україні теж є що показати: вінницький аграрій виростив синьо-жовтий сорт (ФОТО)

1 хв на прочитання13 Травня 2024, 14:37
Фото: Телеграм-канал «Садівник»

«Ніякі інші кольори не мають такого важливого значення».

Нещодавно у Перу відзначали День кукурудзи. Вона там надзвичайно різноманітна — в країні офіційно зареєстровано 52 сорти цієї зернової культури.

«Кукурудза — дивовижний подарунок Небес, який людина навчилася використовувати на усі 100 %», — наводить Телеграм-канал «Садівник» слова українського селекціонера, доктора сільськогосподарських наук Зенона Сича.

[gallery id=236]В Україні сортове різноманіття не таке велике, але є своя синьо-жовта «Український біколор». Її виростив вінницький аграрій Михайло Нагорняк. Про це розповідає «Латифундист».

Над виведенням двоколірного сорту він працював близько 10 років, оскільки це непроста справа. 

«Безпосередньо створити синьо-жовтий національні кольори, і на одному качані, то цей задум виник  після повномасштабного вторгнення у 2022 році. Тобто, коли я вже зрозумів, що ніякі інші кольори не мають такого важливого значення. Бо саме ці кольори стали на заваді агресора, і ми фактично захищаємо всю Європу. Тому я вирішив, що ці синьо-жовті кольори мають бути відзначені на нашій продукції, яка росте по всій Україні. І нам це вдалося», — говорить селекціонер. 

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: