Догори
Дати відгук

Нові електрокари будуть заряджатися за 15 хвилин

Такі авто випускатиме Toyota

2 хв на прочитання29 Липня 2020, 17:55
Поділитись:

У Toyota заявили про розробку твердотільного акумулятора, який можна буде повністю зарядити всього за 15 хвилин. Виробництво електрокарів з цією батареєю повинні почати у 2025-му, повідомляє НВ, посилаючись на autoblog.

Всупереч статусу аутсайдера на ринку повністю електричних авто, Toyota була однією з перших компаній, яка представила гібридну силову установку на початку 2000-х, а зараз активно інвестує у розвиток водневих паливних елементів. Днями у компанії також заявили про розробку революційного твердотільного акумулятора для електрокарів, який можна буде повністю зарядити за 15 хвилин.

Зараз більшість виробників використовують рідкі електроліти для батарей своїх електрокарів, що вважається менш ефективним і безпечним, ніж твердотільні акумулятори. Досі ніхто не міг підготувати робочу версію такої батареї, яка могла б комфортно використовуватися у звичайних умовах.

Першою компанією з електромобілями на ефективних твердотільних акумуляторах може стати саме Toyota: інженери японської компанії розробили комірку такої батареї у формі невеликих пластин, які ізольовані у спеціальний мішечок і зібрані в окремі модулі. Як електроліт тут використовується сірка, яка, за словами авторів розробки, більш ефективно переносить іони літію між негативно і позитивно зарядженими електродами. Крім повної зарядки у 15 хвилин, така батарея повинна забезпечити високу питому щільність енергії, запас ходу, тривалий термін експлуатації, безпеку і можливість експлуатації в екстремальних температурах.

Всі перераховані аспекти є ключовими проблемами діючих акумуляторних батарей для електрокарів на основі рідких електролітів. Ключовою проблемою створення таких батарей залишається налагодження масштабного виробництва самого електроліту і нових комірців, які потрібно буде зберігати у спеціальних умовах вологості повітря. Toyota розробляла нові батареї з іншою японською компанією Panasonic, яка також є постачальником акумуляторів для Tesla. У компанії говорять, що обмежене виробництво нових твердотільних акумуляторів почнеться у 2025-му, а поки вони встановлені тільки на деяких концепт-карах Toyota.  

Нагадємо, у 2021 році світ побачить нову Toyota Mirai на водні.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Дослідження вчених Алкогольні напої Шкідливі звички
Вчені назвали найнебезпечніший вид алкоголю: вбиває серце та сприяє ожирінню
1 хв на прочитання43 хвилини тому
Зображення ілюстративне. Фото: Кордон
Скільки можна грати у відеоігри: несподівана відповідь науковців
2 хв на прочитаннягодина тому
Українське борошно Grain frоm Ukraine Експорт
Судан отримав другу партію українського борошна в рамках ініціативи Grain frоm Ukraine
1 хв на прочитання2 години тому
Зображення ілюстративне. Фото: Рixabay
«Можете нічого не платити»: в Україні хочуть змінити правила щодо інформування пацієнтів про Програму медичних гарантій
1 хв на прочитання2 години тому
На території Чорнобильської зони продовжуються рейди: зафіксовано нові факти порушень
2 хв на прочитання3 години тому
У Франції схвалили законопроект про заборону дискримінації за волоссям
1 хв на прочитання4 години тому
Маринад для курки з кока-колою: як замаринувати м'ясо по-новому
1 хв на прочитання5 годин тому
В Україну доставлено 254 тисячі доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
2 хв на прочитання6 годин тому