Догори
Дати відгук

У Нацпарку «Кам'янська Січ» запрацювала Добровільна пожежна охорона

Пожежники мають все необхідне обладнання для проведення рятувальних операцій.

1 хв на прочитання30 Квітня 2024, 13:06
Нацпарк «Кам'янська Січ» пожежна охорона Збереження довкілля Нацпарк «Кам'янська Січ» пожежна охорона Збереження довкілля
Поділитись:

Спільний з ДСНС пілотний проєкт з відкриття Добровільної пожежної охорони в установах природно-заповідного фонду стартував у Нацпарку «Кам'янська Січ».

Як повідомили у Міндовкілля, у Добровільну пожежну охорону входять шість працівників Нацпарку, які пройшли навчання зі спеціальної підготовки працівників місцевої пожежної охорони в Аварійно-рятувальному загоні спеціального призначення Головного управління  Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Херсонській області.

Їх головні завдання – запобігання пожежам та їх гасіння, ліквідація наслідків надзвичайних ситуацій, забезпечення пожежної безпеки на території Нацпарку «Кам’янська Січ». Ця пожежна охорона взаємодіятиме з підрозділами Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту, спеціальними формуваннями та службами з питань цивільного захисту, а також підприємствами, установами та організаціями незалежно від форм власності, розташованими на території зони обслуговування Нацпарку.

Пожежники природного парку «Кам’янська Січ» мають все необхідне обладнання для проведення рятувальних операцій, включаючи спеціальний одяг та два пожежні автомобілі.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.