Догори
Дати відгук

У національному парку «Білоозерський» на Київщині незаконно пиляють вікові дуби

Дуби пиляють і таємно вивозять ночами

1 хв на прочитання15 Травня 2024, 14:25
У парку «Білоозерський» на Київщині незаконно пиляють вікові дуби У парку «Білоозерський» на Київщині незаконно пиляють вікові дуби
Поділитись:

Днями у національному парку "Білоозерський" стали масово незаконно пиляти та вивозити вікові дуби.

 

У національному парку «Білоозерський» на Київщині незаконно пиляють вікові дуби
У національному парку «Білоозерський» на Київщині незаконно пиляють вікові дуби

"Як ми вважаємо, цим займається або окрема банда лісників, що кришується керівництвом парку, або взагалі незаконна рубка дубів-справа рук безпосередньо керівництва парку. Яке також організувало в парку широкомасштабну (нібито офіційну) рубку здорових сосен", - йдеться у повідомленні. 

Бо просто злочинцям з боку пиляти дуби у парку дуже складно, знаючи, що там є охорона. Та й заливання пеньків кіслотою багато про що говорить.

Як йдеться у повідомленні, КЕКЦ вже неодноразово звертав увагу на нездорову ситуацію, що склалася у національному парку "Білоозерський".

«Білоозерський національний природний парк створено в межах Бориспільського району Київської області та Черкаського району Черкаської області.

Площа 7014,44 га. Створено з метою збереження, відтворення і рекреаційного використання типових та унікальних природних комплексів, що мають важливе природоохоронне, наукове, естетичне, рекреаційне та оздоровче значення.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.