Догори
Дати відгук

У NASA показали, як сходить лавина на Марсі

Для червоного планети такі явища вже стали справою звичною

1 хв на прочитання18 Серпня 2020, 17:16
Фото: pixabay.com Фото: pixabay.com
Поділитись:

На Марсі зійшла незвичайна червоно-бура лавина. Вражаюче фото оприлюднили на сайті Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору США.

Світлину зробила камера HiRISE космічного корабля NASA Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) ще на початку літа. Але в Нацуправлінні фото оприлюднили тільки 17 серпня.

На ньому видно, як червоно-коричнева лавина мчить зі скелі висотою 500 метрів. Експерти вважають, що катаклізм став наслідком падіння льоду та каміння.

Втім, сходження лавин для червоної планети у цей час - явище звичне. Кожен весняний сезон на цій частині Марса шарувата гірська порода підігрівається сонячним світлом. Великі брили льоду тануть й утворюють лавини, які з гуркотом сходять із гірських вершин.  Великі брили льоду піднімають в атмосферу величезні хмари куряви, чому також сприяє слабша гравітація ніж на Землі.

Ми вже писали раніше, що 30 липня марсохід “Наполегливість” відправив на своєму борту до “червоної планети” штучне дерево, яке буде виробляти на Марсі кисень

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко