У Міндовкілля обговорили з ЄБРР розвиток сфери захисту довкілля

1 хв на прочитання14 Вересня 2024, 17:01
ФОТО: Співпраця з ЄБРР / Міндовкілля

Йшлося про підготовку та участь України в Кліматичному саміті СОР29, підтримку ЄБРР заходів з адаптації до зміни клімату, політику цифрової трансформації.

Стратегічні питання розвитку сфери захисту довкілля обговорила міністр захисту довкілля та природних ресурсів Світлана Гринчук з керуючим директором департаменту Кліматичної стратегії та реалізації European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) Генрі Томасом Деніелом Бойдом Карпентером.

Йшлося про підготовку та участь України в Кліматичному саміті СОР29, підтримку ЄБРР заходів з адаптації до зміни клімату, політику цифрової трансформації, впровадження реформ у лісовій галузі та збереження біорізноманіття. 

Світлана Гринчук наголосила, що без впровадження довкіллєвих та кліматичних питань в інші сфери державної політики неможливо досягти цілей Європейського Союзу. 

Окрему увагу сторони приділили обговоренню продовження співпраці задля модернізації системи поводження та управління геоінформацією та оцифрування даних про об’єкти з покладами корисних копалин, що є в переліку стратегічних та критичних для України та ЄС. 

«З паном Генрі попередньо домовилися про підтримку ЄБРР цих важливих напрямків. Дякую колегам з ЄБРР та особисто Генрі Томасу Деніелу Бойду Карпентеру за продуктивну зустріч», - підсумувала Світлана Гринчук.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: