У Львові відкрився найбільший в Україні центр протезування та ортезування

1 хв на прочитання11 Травня 2024, 10:30
Протезування в Україні

У Львові за підтримки Німеччини відкрили UNBROKEN.

У Львові відкрили найбільший в Україні центр протезування та ортезування UNBROKEN за підтримки уряду Німеччини. Про це повідомляє пресслужба організації GIZ Ukraine, яка брала участь у створенні цього центру, пише hromadske.

Новий центр займає площу 1000 м² та має на меті полегшити життя людей, які зазнали тяжких поранень через російські удари. Тут розташовані центр виготовлення протезів, аудиторії для навчання та досліджень, кімнати для примірки та випробування протезів, а також внутрішній дворик для відпочинку. Планується виготовлення 1200 протезів на рік.

Член правління GIZ Ukraine Інґрід-Ґабріела Хофен зазначила, що цей центр допоможе забезпечити необхідну охорону здоров'я в Україні, а також підготувати спеціалістів для виготовлення протезів.

Генеральний директор Першого медоб’єднання Львова Олег Самчук вважає, що новий центр значно збільшить потужності виробництва протезів в Україні та допоможе людям швидше отримати необхідні кінцівки.

Крім того, Центр має стати важливим навчальним хабом в Україні, де проводитимуться навчання та дослідження з протезування та розробки українських стартапів. Наприкінці травня тут розпочнеться міжнародний навчальний модуль Human Study.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: