Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • У Львові на 11 день після ракетного удару знайшли серед завалів живого кота

У Львові на 11 день після ракетного удару знайшли серед завалів живого кота

У ніч проти 6 липня російські війська обстріляли ракетами Львівщину ракетами «Калібр».

2 хв на прочитання18 Липня 2023, 09:32
Поділитись:

У ніч проти 6 липня російські війська обстріляли ракетами Львівщину ракетами «Калібр». Повітряні сили ЗСУ тоді знищили 7 із 10 ракет.  17 липня, на 11 день після влучання російської ракети в будинок, серед завалів у Львові комунальники знайшли живого кота.

Як розповіла голова організації «Світова асоціація з питань тварин України» Оксана Кошак, врятований кіт належить власниці, яка загинула внаслідок атаки росіян. Його кличка - Черчиль. Раніше рятувальники знайшли її собаку, якого забрала донька, яка вижила.

«Щастя, що пані Оля була у дворі, одразу впізнала свого Черчиля (кота — ред.). Ми разом завезли його в клініку. Котик зневоджений, втомлений, але має апетит», — розповіла Оксана.

У коментарі «Суспільному» Оксана Кошак розповіла, що у квартирі Ольга жила з матір’ю, двома котами та собакою. Першого кота знайшли швидше, про другого до сьогодні не було інформації. 

У Львові росіяни пошкодили, зокрема, багатоквартирний будинок у буферній зоні об’єкта Всесвітньої спадщини «Львів — Ансамбль історичного центру». Загалом приблизно 35 будинків зазнали серйозних пошкоджень, також постраждали школи, гуртожиток «Львівської політехніки», офісне приміщення, автівки. Приблизно 50 помешкань непридатні для проживання, мешканців забезпечують тимчасовим житлом у гуртожитках або інших помешканнях.

В області уламок ракети впав у одному з сіл Львівського району поблизу будівлі Народного дому. А в Золочівському районі через падіння уламків ракети зруйноване приватне господарство в одному з сіл.

Нагадаємо, вночі РФ знову атакувала територію України: пошкоджено об'єкти інфраструктури та приватні домоволодіння.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.