Догори
Дати відгук

У Львові крижані стежки почали посипати кавою

Екологи таку заміну агресивним соляним сумішам схвалили.

1 хв на прочитання02 Лютого 2021, 18:10
У Львові небезпечні слизькі доріжки почали притрушувати кавою У Львові небезпечні слизькі доріжки почали притрушувати кавою
Поділитись:

У Львові з ожеледицею та кригою на тротуарах і доріжках почали боротися незвичним способом: посипати їх кавою. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради. 

Експеримент провели у парку «700-річчя Львова». Замість звичайної піскової суміші, там на небезпечних ділянках розкидали кавову гущу.

"Виникла ідея спробувати використовувати гущу для боротьби з ожеледицею. Йдеться лише про парки. Дороги у дворах, тротуари посипати кавою не будемо. Крім того, кавова гуща має корисні властивості і позитивно впливає на ґрунт та зелені насадження", - каже радниці міського голови Львова Ірина Оршак.

Пояснює, що надихнулася досвідом скандинавських країн, які вже мають такий досвід використання кавової гущі. 

Починання місцевих можновладців підтримують й екологи. Фахівці пояснюють. що кава - це природне добриво для дерев і рослин. А от агресивна хімічна соляна й піскова суміш рослинам навпаки шкодить, бо зневоднює ґрунт. З гущею простіше: коли сніг розтане, двірники просто зметуть кавову гущу на траву. Додатково збирати її не потрібно.

Міська влада домовилася із кількома кав'ярнями – «Копальнею кави», Kredens Cafe та мережею Aroma Kava. Вони безкоштовно віддаватимуть місту гущу.

Як ми писали для своїх читачів раніше, ялинка на головній площі Вільнюса вражає містян і гостей столиці Литви ілюмінацією, яка працює завдяки переробленій кавовій гущі.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.