Догори
Дати відгук

У Львові 30 грудня зафіксували новий температурний рекорд

У Львові 30 грудня зафіксували новий температурний рекорд, який побив попередній на 0,5°.

1 хв на прочитання31 Грудня 2023, 17:55
У Львові 30 грудня зафіксували новий температурний рекорд У Львові 30 грудня зафіксували новий температурний рекорд
Поділитись:

Про це повідомили на Facebook-сторінці Львівського гідрометцентру.

За даними синоптиків, максимальна температура повітря у Львові у суботу, 30 грудня, становила +10°. Це перевищило попередній рекорд для цього дня, який зафіксували ще у 1987 році. Тоді максимальна температура повітря протягом дня сягнула +9,5°.

Як зазначила синоптикиня Львівського регіонального центру гідрометеорології Оксана Мазепа, як і в минулі роки зима 2023-2024 років на Львівщині буде такою ж теплою.

"Уже кілька років простежується тенденція до плюсових відхилень середньомісячної температури зимових місяців — приблизно на один-два градуси вище норми. Але це не виключає, що цієї зими не буде холодних періодів. Здебільшого вони будуть короткочасні з морозом у 5-10 градусів", — каже синоптикиня.

На перший день нового року синоптики прогнозують незначне похолодання. Вночі 1 січня мешканці Львова можуть очікувати від +3° до +5°, а вдень — від +6° до +8°. По області ж температура повітря коливатиметься від +1° до +6° вночі та від +3° до +8° вдень. Рік почнеться з невеликого дощу, можливо з мокрим снігом. Вдень небо буде хмарним, місцями можна буде очікувати опадів.

Перший місяць нового 2024 року, за даними Українського гідрометеорологічного центру, буде теплішим від норми на один-два градуси.

Більше новин читайте на GreenPost.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.