Догори
Дати відгук

У Львові 3 лікарів судитимуть за смерть пацієнтки

За версією слідства, медики встановили неправильний діагноз жінці

1 хв на прочитання11 Серпня 2020, 22:48
Поділитись:

Львівські прокурори передали до суду справу щодо трьох лікарів, яких обвинувачують у смерті пацієнтки. Жінці, зокрема, провели кілька операцій, які не дали бажаного ефекту. Про це повідомили у прокуратурі Львівської області.

Ідеться про двох завідувачів відділень та лікаря Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги, які, за версією слідства, в період від 6 до 28 червня 2017-го встановили неправильний діагноз жінці, що призвело до її смерті.

У прокуратурі кажуть, що пацієнтці не встановили та не ліквідували причину перитоніту та призначили неправильне лікування, провели три операції, які не дали бажаного ефекту. Жінка померла від перитоніту, заочеревинного абсцесу та некрозу сигмоподібної кишки.

Дії лікарів кваліфікували за ч. 1 ст. 140 Кримінального кодексу України (невиконання чи неналежне виконання медичним або фармацевтичним працівником своїх професійних обов'язків внаслідок недбалого чи несумлінного до них ставлення, якщо це спричинило тяжкі наслідки для хворого).

Якщо провину лікарів доведуть, їм загрожує позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 5 років або виправні роботи на строк до 2 років, або обмеження волі на строк до 2 років, або позбавлення волі на той самий строк.

Тим часом, у Львові у жінки видалили гігантську пухлину (фото).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.