Догори
Дати відгук

У лікарні на Одещині 41-річний чоловік став посмертним донором серця та нирок для трьох людей (ФОТО)

Ними виявилися багатодітна матір, якій успішно провели трансплантацію серця, чоловік та дівчина, яким трансплантували нирки.

2 хв на прочитання30 Червня 2024, 17:00
Чоловік став посмертним донором серця та нирок для трьох людей Чоловік став посмертним донором серця та нирок для трьох людей
Поділитись:

У Роздільнянській лікарні після експлантації органів (серця і нирок), яку провела команда трансплантологів з Національного інституту Амосова спільно з колегами з Вінницької обласної лікарні, з'явився шанс на друге життя у трьох важкохворих пацієнтів.

Про це повідомили у Департаменті охорони здоров'я Одеської ОВА. 

Ними виявилися багатодітна матір (шістьох дітей) 1970 р.н., якій успішно провели трансплантацію серця, чоловік 1980 р.н. та дівчина 1988 р.н., яким трансплантували нирки.

Чоловік став посмертним донором серця та нирок для трьох людей
Чоловік став посмертним донором серця та нирок для трьох людей

Донором став 41 річний пацієнт, якого госпіталізували 27 червня 2024 року з гострим порушенням мозкового кровообігу та інтенсивним внутрішньомозковим крововиливом. Згідно з чинним законодавством і клінічними протоколами, на жаль, всупереч проведеному лікуванню, після скликання двох консиліумів, лабораторно-інструментальних методів обстеження, було діагностовано смерть мозку. Медицина в таких випадках безсильна.

Після такого кінцевого констатаційного висновку фахівців, трансплант-координатор розпочав бесіду з родичами, які дали згоду на донорство померлого пацієнта.

Таким чином, вони подарували шанс на друге життя матері шістьох дітей, стан якої після операції добрий, та двом молодим людям, яким успішно трансплантували нирки.

Як повідомили у Національній поліції України, поліцейські авіатори гелікоптером транспортували з Одеси до Вінниці донорське серце для порятунку багатодітної мами.  Співробітники Центру авіаційного забезпечення Національної поліції України гелікоптером у супроводі двох медичних працівників доставили до вінницької лікарні донорське серце для пересадки 54-річній жінці. Завдяки професійним та оперативним діям екіпажу донорський орган доставлений до медичного закладу за 1 годину 28 хвилин.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost