У Києві запроваджують фітокарантин через шкідника, який загрожує деревам

1 хв на прочитання03 Серпня 2024, 09:54
Фото: Держпродспоживслужба

Комаха вузькозлатка ясенева смарагдова у столиці нападає на дерева і загрожує знищити насадження.

Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби у Києві пропонує запровадити в столиці фітокарантин через нашестя шкідливої комахи, яка загрожує зеленим насадженням міста. Про це повідоляє Офіційний портал Києва.

Експерти фітосанітарної безпекифітосанітарної безпеки виявили у Києві небезпечного шкідника дерев – вузькозлатку ясеневу смарагдову.

Комаха-шкідник становить небезпеку лише для дерев, тому жодних обмежень на відвідування зелених зон чи вигулу на їх території домашніх тварин не передбачається.

Ясенева смарагдова вузькозлатка є агресивним стовбуровим шкідником, який спроможний заселяти дерева (ясень, горіх та деякі інші породи листяних порід дерев) без видимих ознак ослаблення, що прискорює їхню загибель. За високої щільності поселень відмирання дерева може наставати на другий рік. Великі дерева златка здатна заселяти поступово протягом декількох років, викликаючи їхнє поступове ослаблення. 

Карантинні заходи будуть поширені на всю територію столиці та, зокрема, передбачають:

Карантин буде запроваджений відповідним розпорядженням КМВА. Воно набере чинності з дня, наступного після його опублікування в офіційному друкованому виданні та на офіційній інтернет-сторінці Держпродспоживслужби України.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: