Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • У Києві в ботсаду на екофестивалі художники покажуть грандіозні інсталяції 

У Києві в ботсаду на екофестивалі художники покажуть грандіозні інсталяції 

1 хв на прочитання21 Вересня 2020, 19:58
Поділитись:

У Києві в ботанічному саду імені Гришка вперше пройде екофестиваль Earthmate, над створенням якого працювали куратори Kyiv Art Week, Brave! Factory і Гогольfest. Захід відбудеться з 25 по 27 вересня.

На три дні ботсад збере разом екологічних візіонерів, музикантів, художників, архітекторів і дослідників. На фестивалі будуть представлені інсталяції більше 20 художників, серед яких Анна Звягінцева, Антон Саєнко, Борис Кашапов, Plastik Wood, Дар’я Кольцова, Ілля Чичкан, Яна Бачинська та інші. Комісаркою фестивалю стала Лана Кауфман. Повідомляють організатори заходу. 

Також відбудуться лекції на тему zero waste, зеленої енергетики, sustainable cities та кінопокази за підтримки екоактивістів, серед яких Тамара Хьюман (голова ГО «Кожна тварин»), Павло Вишебаба (співзасновник ГО «Єдина Планета», посланець доброї волі ПРООН в Україні). Також організатори готують екскурсії, які покажуть ботанічний сад під новим кутом і розширять знання відвідувачів про екологію.

Як зазначають організатори, «місія екофестивалю Earthmate — розвиток сучасної міжвидової етики. Кліматичні зміни останніх десятиліть продемонстрували хибність традиційного для західної культури фокусу на людській фігурі. Такий підхід має бути зміщено в бік уваги до гармонійного співіснування всіх видів, серед яких людина не має виняткових прав. Ми промотуємо взаємодію, порозуміння та біологічну синергію всіх видів, що проживають на Землі».  

Нагадаємо, на Волині фермер висадив три гектари лілій та хризантем (відео).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost