Догори
Дати відгук

У Києві протестували проти медичного «терору» (фото)

Ексклюзивний репортаж

6 хв на прочитання01 Серпня 2020, 20:23
Поділитись:

1 серпня у Києві на Софійській площі відбулась акція в рамках міжнародного протесту «проти штучної пандемії та медичного терору».

«Ми ЗА здоровий спосіб життя, ЗА життя без масок, ЗА збереження безкоштовної очної форми навчання, ЗА вільний вибір медичного втручання!» – анонсували свої цілі організатори.

Сама акція пройшла без ексцесів – поліція перед початком підходила до організаторів, і  пильнувала за протестом із безпечної відстані, проте навіть зробити зауваження учасникам за порушення маскового режиму не вважала за потрібне.

Серед промовців було чимало вже знайомих читачам GreenPost людей: громадський діяч, голова ГО «Ведичний світ» Сергій Микитен, доктор медичних наук, професор, нейрохірург, онколог Рамін Іманов, громадський діяч, голова ГО «Націонал-патріотичний рух» Михайло Ковальчук, бізнесмен і громадський діяч Віктор Вікарчук. Були й інші публічні особи, переважно громадські активісти, митці та науковці: автор і виконавець, музичний продюсер Елай Джа, доктор біологічних наук, колишній головний державний інспектор фітосанітарної служби України Сергій Довгань, фахівець кібернетики, моделювання складних систем Андрій Яковлєв та інші.

Серед кількох десятків учасників акції були не лише кияни – приїхали також українці з Хмельницького, Чернігова, Вінниці, Черкас.

Рамін Іманов, чия участь у протесті до останнього була під питанням, під час свого виступу сказав: «Усю дорогу нас також СБУ супроводжувало, дякуємо їм».

Одна з учасниць мітингу, Елеонора з міста Черкаси, яка приїхала самостійно на мітинг, розповідає,  що її дуже лякає ситуація  з оголошенням пандемії COVID-19 і те, що наразі відбувається. Жінка називає статистику захворювань на коронавірус мізерно малою і фальсифікованою.

«При цьому декларують якусь епідемію, якої немає, а інших хвороб у 10 разів більше, і немає епідемії, хоча вони так само передаються і так само можна ними заразитися», – говорить Елеонора.

Чи не найбільше черкащанку лякає інформація про можливу примусову вакцинацію.

«Тобто не буде право вибору, а це суперечить Конституції, – наголошує Елеонора. – Стаття 8 Конституції декларує верховенство права, верховенство Конституції. Тобто ніякі підзаконні акти не можуть стояти вище за неї. Постанова Кабміну про карантин незаконна і прийнята з порушеннями, вона суперечить 117 статті Конституції. Нас обмежили в наших законних конституційних правах – право на медичне обслуговування, право на навчання тощо. Ніяка постанова Кабінету Міністрів не може суперечити Конституції. Тому потрібна юридична експертиза цієї постанови».

Головний організатор акції протесту Сергій Микитен солідарний з Елеонорою: головна вимога – неухильно дотримуватися Конституції.

«Ми вимагаємо це від кожного українця і особливо від влади яка нам рекламує коронавірус… – говорить він.

– Не треба нам рекламувати коронавірус – ми статистику знаємо.

 

Коли вводили карантин, зачиняли тубдиспансери. Проте за 5 місяців від туберкульозу померло 1455 осіб, від грипу 1699, а від коронавірусу 642 людини. Від серцево-судинних захворювань 164 тисячі, від раку 32 тисячі – це реальні цифри, на які держава не звертає уваги. На жаль, неважливо, які партії – вони всі рекламують коронавірус, носять намордники, як собаки, і створюють видимість, щоб ми це слухали».

Сергій Микитен нагадує, що 60 стаття Конституції дозволяє не виконувати злочинних наказів.

«Конституція – це прямий закон, норма прямої дії, – повторює активіст. – Уже потім ідуть закони, постанови та усні накази. Зараз людині, щоб піти в магазин, потрібно одягнути намордник. А це ґрунтується на постанові, яка не набула чинності, яка не зареєстрована Міністерством юстиції, а також на якихось внутрішніх розпорядженнях магазину. Виходить, що злочинні постанови вище Конституції. Це грубе порушення прав людини – як конституційних, так і з Всесвітньої декларації прав людини. Тому я закликаю бути законослухняними, дотримуватися Конституції України та слухати голос сумління».

Одним із найяскравіших учасників акції став Елай Джа, котрий написав на плакаті віршик власного авторства.

Елай Джа говорить, що, дізнавшись, що 1 серпня у Німеччині збирається 500 тисяч осіб протестувати «проти лже-пандемії, тотального карантину і взагалі всієї цієї інформаційної афери», вирішив, що українцям слід  підтримати європейців.

«Всім українцям, які проти всього цього театру, спектаклю з масками, вакцинами та іншою маячнею", – уточнює він.

Організаційна ініціатива виходила від ГО «Ведичний світ».  Сергій Микитен запевняє,   що учасники прийшли на Софіївську площу для захисту своїх прав.  Ті, хто тут зібрався -  законослухняні громадяни, які керуються, насамперед, Конституцією, голосом сумління та здоровим глуздом.

Сергій Микитен вважає, що нав'язані українцям обмежувальні заходи, котрі ламають економіку, примусова вакцинація, паспорти імунізації, застосунок «Дія», «де за штрих-кодом нам видаватимуть якісь права і документи» – це все пазли одного глобального плану. На думку активіста, причиною цього є те, що «хтось із наших західних партнерів, як це у всьому світі відбувається, дали сигнал, щоб усе людство поставити на коліна».

«Кілька країнтаких як Білорусь, Швеція – чинять опір, – говорить  Микитен. – У Білорусі зараз багато провокацій, тому що її керівник не захотів вводити карантин За 5 місяців стало зрозуміло, наскільки ці заходи безумні, і можна за статистикою відстежити, наскільки небезпечним є COVID-19. За статистикою ВООЗ від грипу померло в десятки разів більше людей. Коронавірусів відомо багато. COVID-19 – це звичайна ГРВІ. Тому не треба ставити нас на коліна, примушувати наших дітей вчитися в намордниках, ділити країну на зони – ми здорові люди».

Сергій Микитен розповідає, що акція фактично стала наслідком самоорганізації – навіть колонку друзі дали покористуватися. Загалом він вважає, що захід пройшов успішно, хоча учасників було менше, ніж розраховували організатори. «Багато хто втратив віру в громадянський спротив, – говорить активіст. – Я очікував, що буде більше 1000 осіб... На жаль, люди ще сплять».

 

 

 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фінансовий гороскоп на четвер, 25 квітня
Фото: 24 Канал
Будьте уважні до дрібниць: фінансовий гороскоп на четвер, 25 квітня
1 хв на прочитання28 хвилин тому
Понад 8 кілометрів браконьєрських сіток вилучили з заказника на Кременчуцькому водосховищі
Понад 8 кілометрів браконьєрських сіток вилучили з заказника на Кременчуцькому водосховищі
1 хв на прочитаннягодина тому
Прогноз погоди в Україні на 25 квітня
Хмарно з проясненнями: прогноз погоди в Україні на 25 квітня
1 хв на прочитання2 години тому
Міндовкілля ініціює спрощення порядку отримання дозволу на операцій з оброблення відходів
Міндовкілля ініціює спрощення порядку отримання дозволу на здійснення операцій з оброблення відходів у рамках експериментального проєкту 
2 хв на прочитання3 години тому
На Закарпатті - сніголавинні попередження!
1 хв на прочитання4 години тому
Стали відомі переможці всеукраїнського екологічного конкурсу малюнків
1 хв на прочитання6 годин тому
Синоптики пояснили, коли очиститься атмосфера над Україною від жовтого пилу
1 хв на прочитання7 годин тому
Через закупівлю сировини за завищеними цінами судитимуть кервництво держпідприємства
1 хв на прочитання8 годин тому