Догори
Дати відгук

У Києві на Осокорках планують створити парк площею 300 га

1 хв на прочитання28 Жовтня 2021, 19:19
Фото:
YouTube Фото: YouTube
Поділитись:

У Києві на Осокорках планують створити комфортний просторів для відпочинку навколо озера Тягле, що на Осокорках. Про це повідомив голова комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування Олег Бондаренко.

"Комітет з питань екологічної політики та природокористування завжди підтримує питання розвитку та збереження природно-заповідного фонду України. Саме про це, говорив під час брифінгу у Київський міській державній адміністрації присвяченому ініціативі громадської організації «Національний парк збереження та збагачення флори і фауни «Осокорки» щодо створення рекреаційної зони із збереженням екосистеми", - написав він.

🌿Даний парк, який створять у Києві, буде не тільки черговою зоною відпочинку, а й прикладом збереження екосистеми і її інтеграції із сучасним містом. Такі зони будуть прикладом для наслідування для усієї України. Також я наголосив на тому, що беру під особистий контроль збереження цих унікальних територій та, щоб створення цього парку відбувалось відповідно до ЗУ «Про природно-заповідний фонд» та ЗУ «Про ОВД» із обов’язковим проведенням громадських слухань.

✅Довідково: проєкт передбачає створення комфортного простору для відпочинку навколо озера Тягле, який поєднає активний відпочинок для всіх киян та збереження природного середовища навколо водойми. Розмір парку становитиме 300 га та фактично стане центром живої природи в межах міста.

Нагадаємо, що екологічна комісія Київради підтримала створення одразу п'яти заповідних об'єктів.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.