Догори
Дати відгук

У Києві буревій зламав понад 70 дерев, в тому числі 400-річну унікальну липу (ФОТО)

Відбувся злам скелетної гілки липи Петра Могили.

1 хв на прочитання13 Травня 2022, 11:46
Поділитись:

Буревій, який накрив столицю ввечері 12 травня, зламав більше 70 дерев та пошкодив ще 230. Обстеження територій тривають. Найбільше постраждали Солом'янський та Святошинський райони, повідомили у КО "Київзелегнбуд".

Також була пошкоджена липа Петра Могили, яка є пам'яткою природи - відламано частину стовбура. Фахівці КО "Київзеленбуд" спільно з арбористом Ігорем Сінгером обстежать дерево сьогодні, щоб надати фахову оцінку пошкодженням та зрозуміти подальшу долю 400-річного дерева.

"На жаль, внаслідок вчорашнього буревію відбувся злам скелетної гілки липи Петра Могили. Зараз фахівці КП УЗН Шевченківського району разом з арбористами детально обстежують дерево та визначають шляхи його порятунку.
За попередньою оцінкою легендарну липу вдасться зберегти. Разом з колегами зробимо для цього все можливе", — начальник Управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Возний.

Крім того, до аварійно-диспетчерської служби КО "Київзеленбуд" надійшло близько 40 викликів від початку негоди.

Роботи з прибирання дерев розпочалися одразу, як тільки стих сильний вітер, і тривають досі. Першочергово прибирають дерева та гілки там, де вони можуть нести загрозу життю та здоров'ю людей, з автомобільних та пішохідних доріг.

Департамент муніципальної безпеки КМДА попереджав про можливе погіршення погодних умов 12 травня. Варто не нехтувати правилами безпеки: не залишати автомобілі під деревами, уникати хитких конструкцій та бути обачними під час пересування містом.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко