Догори
Дати відгук

У Китаї сонячну енергію збиратимуть спеціальні надпотужні вежі

Комплекс буде запущено в експлуатацію наприкінці цього року.

1 хв на прочитання18 Липня 2024, 09:35
У Китаї сонячну енергію збиратимуть спеціальні вежі У Китаї сонячну енергію збиратимуть спеціальні вежі
Поділитись:

Дві вежі заввишки 650 футів (200 м) виросли у китайській провінції Ганьсу. У поєднанні з масивом із 30 000 дзеркал, розташованих концентричними колами, новий об'єкт, як очікується, вироблятиме понад 1,8 млрд кіловат-годин електроенергії на рік.

Хоча більшість людей, почувши термін «сонячна енергія», уявляють фотоелектричні панелі, які безпосередньо перетворюють сонячне світло на електрику, існує інший метод збирання енергії Сонця, який неухильно розвивається з початку 1980-х років. Відомі як сонячна теплова або концентрована сонячна енергія (CSP), ці системи використовують дзеркала, відомі як геліостати для відображення сонячного світла в центральну точку збору. Там концентровані промені нагрівають передавальну рідину, яка, своєю чергою, нагріває робочу рідину. Потім ця рідина випаровується, обертає турбіну та виробляє електрику.

 Проект зберігання сонячної теплової енергії Ghazhou використовуватиме декілька веж: у цьому випадку дві з них, обидві із загальною паровою турбіною.

Нова система CSP, яка, як очікується, буде запущена в експлуатацію наприкінці цього року, приєднається до навколишніх фотоелектричних панелей та вітряних турбін на об'єкті, щоб забезпечити чисту енергію. У рамках цих зусиль щодо зеленої енергії, сонячні теплові енергетичні вежі та дзеркальні грати, як очікується, заощадять 1,53 мільйона тонн викидів вуглекислого газу на рік.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Енерго
Більше з GreenPost