Догори
Дати відгук

У Китаї будують нову ракетну базу: робитимуть тверде паливо

Після завершення будівництва виробнича потужність цієї бази складе 20 твердопаливних ракет на рік

1 хв на прочитання03 Грудня 2020, 14:58
Поділитись:

Китайський ракетовиробник China Rocket Co., Ltd. і муніципалітет міста Хайян підписали угоду про будівництво бази по виробництву твердопаливних ракет площею 163 гектара, передає "Сіньхуа"

Після завершення будівництва виробнича потужність цієї бази складе 20 твердопаливних ракет на рік, включаючи ракети-носії серії "Цзелун" / "Smart Dragon" /.

Нова база також буде надавати такі послуги, як складання і тестування ракет, запуск ракет з морської платформи для вітчизняних і зарубіжних аерокосмічних компаній.

Ця база є частиною комплексного проекту, здійснюваного в місті Хайян. Відповідно до проекту, обсяг інвестицій в який становить близько 3,5 млрд дол. США, на відведеній території загальною площею в 1860 гектарів також будуть побудовані аерокосмічний промисловий парк, порт для обслуговування запуску ракет з морської платформи, а також туристичний парк на аерокосмічну тематику.

У червні минулого року Китай здійснив успішний запуск ракети-носія "Чанчжен-11" з пересувної платформи в Жовтому морі, недалеко від узбережжя міста Хайян. Це перший запуск ракети-носія з платформи морського базування в Китаї. Зазначена ракета була доставлена ​​на місце запуску з морської платформи саме з порту Хайян.

Цей порт уже став свідком двох успішних запусків ракет з морської платформи.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.