Догори
Дати відгук

У Карпатах підвищилися ризики сходження лавин

На високогір'ї Закарпатської та Івано-Франківської областей очікується значна сніголавинна небезпека

1 хв на прочитання19 Березня 2020, 08:36
З відкритих джерел З відкритих джерел
Поділитись:

Мінлива хмарність без опадів буде в Україні 19 березня, повідомляє GreenPost із посиланням на прогноз Укргідрометцентра. Температура +13-17°С, у західному та центральному регіонах вітер північно-західний, на решті території – західний, 3-8 м/с.

Далі 20 березня вночі +5-7°С очікується по всієї країні, без опадів. Вдень дощі пройдуть в Львівській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Тернопільській,  Хмельницькій обл.  Температура у Чернігівській та Сумській обл. +9-11°С, в Київській +11-13°С.

Найбільш тепло буде в Одеській, Миколаївській та Херсонській обл.: +15-17°С. На іншої території +12-15°С, вітер посилиться до 5-10 м/с, напрямок північно-західний.

У другій половині доби 18 березня та протягом 19 березня, в зв'язку з відлигою, на високогір'ї Закарпатської та Івано-Франківської областей очікується значна сніголавинна небезпека, яка оцінюється за третім рівнем.

Як повідомляв GreenPost, 16-18 березня в Карпатах на території Івано-Франківській та Закарпатській обл. залишався помірний рівень небезпеки лавинних сходів.  Сходження снігових лавин було можливо лише за рахунок високих додаткових навантажень на крутих схилах.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.