У Карпатах побільшало вовків і шакалів: у чому небезпека?

1 хв на прочитання6 годин тому

Наслідком заборони полювання стало суттєве зростання кількості хижаків, і саме з цим пов’язують збільшення кількості випадків сказу.

Фотопастки в мисливських угіддях в Карпатах все частіше фіксують зграї вовків, а біля Виноградова на Закарпатті навіть зафільмували зграю шакалів. У Перечинському районі камера відеонагляду зафіксувала, як вовк викрав з подвір’я собаку. Керівник Закарпатського відокремленого підрозділу Українського товариства мисливців та рибалок Юрій Качур каже, кількість хижаків за останні три роки зросла в кілька разів. Повідомляє ZahidEspreso.

"Лише в нашому Перечинському районі за таксацією був один, інколи два вовки. Цього року за таксацією їх у нас вісім. Тобто за три  роки їхня кількість зросла у чотири рази.  Кількість лисиць збільшилась щонайменше у п’ять разів, якщо не в усі десять", – каже Юрій Качур.

Щодо шакалів, то, за словами мисливця, вони й раніше траплялись у Мукачівському та Ужгородському районі, але це були поодинокі особини. Натомість в околицях Виноградова їх раніше не було, до того ж такою великою зграєю (фотопастка зафіксувала 8 тварин). Загалом, за даними УТМЛ, від початку повномасштабної війни кількість шакалів зросла на 450%.

Якщо звір хворий, він перестає боятись людини, може сходити з гір у села. Якщо звір підходить близько до людини, дає себе зафільмувати, а не тікає,  – отже, щось з ним не так. Найчастіше перестають боятись людей тварини, хворі на сказ.

Більше новин читайте на GreenPost

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: