Догори
Дати відгук

У Кабміні переконують, що лісу висаджують більше ніж вирубують

За словами прем'єр-міністра, протягом весни 2020 року було відновлено 32,3 тисячі гектарів лісу.

2 хв на прочитання03 Липня 2020, 12:28
Фото: facebook Д.Шмигаля Фото: facebook Д.Шмигаля
Поділитись:

Останні десять років площа відтворених лісів в Україні перевищила площу вирубок. Протягом весни 2020 року було відновлено 32,3 тисячі гектарів лісу.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Верховній Раді під час «години запитань до уряду», коли депутати заслухали звіт щодо ситуації на Прикарпатті, а також про заходи, які уряд вжив задля ліквідації наслідків повені в регіоні. 

Зокрема, Голова уряду зауважив, що співвідношення площі висадки лісів за 10 років перевищило площу суцільних вирубок.

«Ми бачимо зміни клімату, які призвели до підняття рівня води. Ми бачимо зменшення незаконних вирубок лісів, але боротьбу з цим явищем необхідно завершити. Запроваджено тотальне електронне чипування деревини, електронні аукціони. — повідомив урядовець. — На жаль, все ще є незаконні вирубки, які при інвентаризації лісів треба заоблікувати та мати розуміння, який об’єм насаджень має бути в Україні».

Крім цього, Денис Шмигаль зауважив, що на подолання наслідків повеней у західних областях країни потрібно буде виділити ще 2 мільярди гривень, тож 750 млн грн (вже виділені кошти — ред.) — не остаточна сума, яку уряд спрямує на відновлення структури регіонів.

Також очільник уряду пообіцяв провести  розслідування причин затоплення в західних областях.

Нагадаємо, що в західних областях України  внаслідок паводків 23–25 червня  залишалися підтопленими приблизно 300 населених пунктів.  За повідомленнями ДСНС протягом кількох днів продовжувалися паводки на Дністрі, Тисі та Пруті.

У результаті нинішньої повені було підтоплено 10 тисяч будинків. Загинули три людини. Станом на 3 липня, як інформує ДСНС, підтопленими внаслідок негоди залишаються 11 населених пунктів. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко