У Хмельницькому обговорили перспективи розвитку біопалива в Україні

1 хв на прочитання4 години тому
Комітет ВРУ обговорив перспективи біопалива в Україні

У заході взяли участь народні депутати, представники Міністерства аграрної політики та продовольства України, місцевої влади та аграрного бізнесу.

11 жовтня 2024 року в Хмельницькому відбулися виїзні слухання Комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики на тему "Стимулювання допоміжних галузей агросектору: від добрив до альтернативних видів палива". Про це йдеться у пресрелізі Урядового порталу. 

Ключові моменти зустрічі:

  1. Обговорено проблеми переробки агропродукції та її відходів для виробництва альтернативних джерел енергії, зокрема біогазу та біодизелю.
  2. Голова Комітету Олександр Гайду наголосив на зростанні попиту на біопаливо через енергетичну кризу, спричинену російським вторгненням в Україну.
  3. Відзначено історичну подію: 27 вересня 2024 року вперше в Україні біометан було закачано в газотранспортну систему.
  4. Обговорено перспективи виробництва скрапленого біометану та його експорту.
  5. Порівняно ситуацію з Європою: в Німеччині та Франції щороку будують до 100 біогазових заводів, тоді як в Україні станом на IV квартал 2024 року запущено лише один біометановий завод.
  6. Розглянуто проблеми, пов'язані з тривалим процесом отримання дозволів на будівництво біогазових заводів в Україні.
  7. Обговорено законопроект №12058 щодо стимулювання вирощування енергетичних рослин та виробництва альтернативного біопалива.
  8. Учасники відвідали завод з виробництва засобів захисту рослин "Байтон" та завод з виробництва біометану "Вітагро Енерджі".

У заході взяли участь народні депутати, представники Міністерства аграрної політики та продовольства України, місцевої влади та аграрного бізнесу.

За результатами слухань буде підготовлено проект рекомендацій для подальшого розгляду Комітетом Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: