Догори
Дати відгук

У Херсоні пожежники разом з котиками рятують людей (відео, фото)

Бодя та Володя — антистрес для рятувальників

2 хв на прочитання25 Грудня 2020, 21:20
Поділитись:

У Херсоні на рятувальні виїзди окрім пожежників їздять й два чорних котики — Бодя та Володя. Коти у цій пожежній частині стали традицією, у Боді та Володі колись був попередник, але вийшов на пенсію. Котики є антистресом для рятувальників. Пожежники розповідають, що своє проживання та харчування вони чесно відпрацьовують. Повідомляє "Суспільне".

"Спочатку у нас з’явився один кіт – це був Бодя. За тиждень принесли його брата. Вони рідні. Він трохи менший та спокійніший за характером. Володя у нас любить різні пригоди, завжди перший у всіх витівках. А Бодя такий хлопчик, який любить ловити мишей. Любить спати на батареї. У нас вони як антистрес. Робота така, що ми приїжджаємо до людей у складних ситуаціях, коли у них горе і багато негативу і він в нас накопичується. А після повернення у частину, у нас є два такі антистреси. Ніхто ніколи не відмовляється з ними побавитися. Виїжджаємо на пожежу і наші два маленькі друга нас чекають. Вилізуть на руки, погладимо ми їх, а вони нас помасажують", - говорить рятувальник державної пожежно-рятувальної частини №14 Роман Місік.

Ці тварини ласкаві, говорить Роман, однаково добре ставляться до усіх. 

"Люблять вони спати на бойовому одязі, там тепло, а форма складається так, що штани лежать згори. Коти чорні, а коли лунає сигнал тривоги, у темноті не завжди їх можна розрізнити. Ти одягаєш штани, а коти в цей час провалюються крізь штанину, Оскільки вони теж не можуть зрозуміти, що сталося, доводиться із зусиллям проштовхувати Бодю чи Володю по всій довжині штанів. Але ми один на одного не ображаємося. Спочатку за сигналом тривоги вони теж бігли разом з нами, хоча й не розуміли куди – ми в один бік, вони в інший. Тепер до цього вони ставляться філософськи, у них вільний диван і вони королі".

Для Боді та Володі це був перший публічний виступ, з яким вони впорались, та довго позувати на камеру не можуть – потрібно перевіряти інвентар та готуватися до наступної зміни.  

Тим часом у Миколаєві через аномальне тепло зацвіли троянди, хризантеми та бузок (відео).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко