Догори
Дати відгук

У Греції пожежі підійшли майже впритул до Афін

Влада наказала евакуювати чотири райони.

2 хв на прочитання20 Липня 2022, 10:46
Поділитись:

У Греції недалеко від Афін евакуювали щонайменше 600 людей із чотирьох районів та місцеві лікарні через сильну лісову пожежу. Про це пише Protothema.

Пожежа спалахнула у вівторок після обіду на горі Пентелі, приблизно за 27 км на північ від центру Афін. За словами очевидців, до ночі полум'я було видно з острова Евія, приблизно 50 км.

Близько 420 пожежників за підтримки 85 машин намагалися загасити полум'я, яке надвечір вирувало на кількох напрямках. Гасіння ускладнювалося сильним вітром, який досягав швидкості 80 км/год.

24 вертольоти та літаки скидали воду на полум'я, але були змушені припинити роботу вночі з міркувань безпеки. Влада наказала евакуювати чотири райони: Драфі, Антуса, Діоні та Дасамарі. Вони також порадили жителям інших районів підготуватись до евакуації.

Одна лікарня та Національна обсерваторія Афін були евакуйовані як запобіжний засіб. Рух на дорогах, що ведуть до Пентелі, було зупинено.  

Як відомо, до більшості країн Західної Європи прийшла сильна спека.  У багатьох містах побиті температурні рекорди. Крім того, сильна температура спричинила масштабні пожежі, повідомляє видання ВВС.

У Великій Британії вперше зафіксувала температуру повітря понад +40 градусів. Внаслідок пожежі на сході Лондона спалахнули будинки. Вогонь знищив близько восьми будинків, а також церкву. Люди, що опинилися в епіентрі вогню, змушені були евакуюватися.

У вівторок, 19 липня, у Німеччині зафіксували найспекотніший день нинішнього року. У західному місті Дуйсбург температура повітря сягнула +39,5 градуси.

Фіксують максимальні температури у в Маастріхті, що у Нідерландах, аж +39,5° градуси. Від минулого тижня в Португалії зареєстрували понад тисяу смертей, пов'язаних з аномальною спекою.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко