Догори
Дати відгук

У Франції почнуть вивчати статеве виховання на основі популярного британського серіалу Netflix

Через відсутність уроків у школі французькій молоді хочуть таким чином розповісти про флірт, прелюдію та венеричні захворювання.

2 хв на прочитання25 Вересня 2023, 20:48
Поділитись:

Французьке агентство з планування сім’ї Planning Familial співпрацює з хітовим серіалом Netflix «Статеве виховання», щоби навчити підлітків про сексуальне здоров’я та стосунки через хронічну відсутність у навчальних програмах у школах. Про це розповідає Daily Mail.

Planning Familial запустив інформаційну кампанію з шоу, використовуючи гарячу лінію в соціальних мережах для французьких підлітків, аби ставити запитання, які потім пояснюються в контексті шоу.

З моменту свого дебюту «Статеве виховання» Netflix завоювало похвалу критиків за прямий і чесний підхід до підліткової сексуальності з темами епізодів, починаючи від оголених селфі до захворювань, що передаються статевим шляхом.

На білбордах, що рекламують шоу, також зображено логотип Planning Familial разом із номером конфіденційної сексуальної поради та слоганом: «Це останній сезон, але статеве виховання продовжується: Planning Familial відповідає на ваші запитання».

Інші цільові рекламні оголошення включають запитання, які досліджуються в шоу, зокрема «Як мені дізнатися, чи подобаються мені дівчата чи хлопці?» і «Чи є прелюдія сексом?»

На білбордах, що рекламують шоу, також відображається логотип Planning Familial разом із конфіденційним номером.

Всупереч стереотипам, національна програма статевого виховання у Франції не є такою широкою чи однаково застосовуваною, як в інших європейських країнах.

Згідно з останніми опитуваннями, лише 20 % середніх шкіл і лише 15 % початкових шкіл пропонують учням обов’язкові три сесії на рік.

Частково тому Сара Дюрошер, президент Planning Familial, стверджувала, що важливо, щоб її агентство випробувало нові способи навчання молоді.

«У Франції ми дуже далекі від забезпечення достатньої статевої освіти. Серіал є гарним джерелом інформації, він дуже відкритий і інклюзивний. Це не дає молодим людям статевої освіти як такої, але показує їм, що ставити запитання — це нормально. Уроки статевого виховання надають достовірну інформацію, допомагають запобігти захворюванням і дають підліткам уявлення про згоду та насильство. Ми вважаємо, що вони абсолютно необхідні для боротьби з сексизмом і сексуальним насильством», — сказала вона.

Хіт Netflix вийшов протягом чотирьох серій і розповідає про групу друзів-підлітків через їхні незручні роки та сексуальні витівки.

Принагідно нагадаємо, що секс — не єдиний спосіб заразитись інфекціями, які передаються статевим шляхом: консультує гінеколог.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
 ГРВІ Грип та Коронавірус Статистика захворювань
За минулий тиждень на ГРВІ, грип та COVID-19 захворіло 117 937 українців, більшість — діти
1 хв на прочитання6 годин тому
Позбутися хропіння Корисні продукти Спати і висипатися
5 продуктів, які допоможуть позбутися хропіння
2 хв на прочитанняВчора
Фото ілюстративне
Тепер офіційно: використання смартфонів не призводить до раку мозку — ВООЗ
2 хв на прочитанняВчора
На фото один із перших пацієнтів, які випробували на собі нову вакцину, Стів Янг
У Британії вперше у світі тестують на людях препарат, що може вилікувати рак шкіри
1 хв на прочитанняВчора
У США чоловік поскаржився лікарям на мігрень — причиною головного болю виявились яйця солітера в мозку
2 хв на прочитанняВчора
5 овочів, які знижують рівень поганого холестерину
2 хв на прочитанняВчора
МОЗ винесло на громадське обговорення проект порядку надання послуг з амбулаторного лікування туберкульозу на первинці
2 хв на прочитанняВчора
50 тисяч гривень за оформлення інвалідності: на Львівщині викрили групу медиків, які заробляли на документах
1 хв на прочитанняВчора