Догори
Дати відгук

У Енергоатомі заявили, що росіяни на ЗАЕС готують провокацію – завезли «Гради»

Енергоатом звернувся до МАГАТЕ

1 хв на прочитання08 Грудня 2022, 16:30
Поділитись:

Окупанти готують чергову провокацію на захопленій Запорізькій атомній електростанції. На територію об'єкту завезли РСЗВ Град.Про це повідомляє Енергоатом.

«Цю зброю загарбники розмістили біля енергоблока № 6, безпосередньо поруч із територією станційного сухого сховища відпрацьованого ядерного палива, де раніше будували деякі «захисні споруди» в таємному режимі, порушуючи всі умови з організації ядерної та радіаційної безпеки», - йдеться у повідомленні.

В Енергоатомі припустили, що так окупанти можуть готуватися до обстрілів протилежного берега Дніпра, зокрема міст Нікополь та Марганець, безпосередньо з майданчика ЗАЕС, користуючись «прикриттям» енергоблоків та сховища відпрацьованого ядерного палива.

«Весь світ розуміє кричущі порушення всіх норм і вимог ядерної та радіаційної безпеки роботи АЕС, яку загарбники використовують для військових цілей. Із самого початку агресії вони розміщують там особовий склад, військову техніку, зброю і вибухівку; замінували територію станції та під'їзні шляхи до неї», - заявили в компанії.

Енергоатом звернувся до МАГАТЕ та всієї світової атомної спільноти і вкотре закликав створити зону безпеки всередині та навколо станції за її повної демілітаризації та деокупації.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.