Догори
Дати відгук

У Дніпрі хворих кладуть у їдальні й не платять ковідні доплати лікарям (відео)

Про це розповіла пацієнтка, яка зараз знаходиться в лікарні

3 хв на прочитання02 Листопада 2020, 20:28
Поділитись:

Містянка Ірина Хоменко розповіла про ситуацію в 9-й міськлікарні Дніпра, де вона лежить з ковідом. Хвороба почалася з температури 39 градусів. Вона трималася 12 днів і весь цей час сімейний лікар лікував жінку телефоном. Таблетки не допомагали, тому 12 жовтня мешканку Дніпра з високою температурою забрали на швидкій і привезли до 9-ї лікарні. Повідомляє dp.vgorode.ua.

За словами Хоменко, черговий лікар сказала, що місць у лікарні немає і без діагнозу її не можуть покласти. Вона дала жінці направлення на рентген в поліклініку і відправила на вулицю. Того дня йшов дощ і хворій було дуже погано. Вона сіла на парапет і там зустрілася зі своєю сестрою, яка якраз в цей час лежала в лікарні з двостороннім запаленням легень.

"Вона дотягла мене до свого ліжка, поклала і пішла лаятися в приймальний покій. Завдяки сестрі мене оформили в стаціонар в терапію", - зазначила пацієнтка.

Однак стаціонар був переповнений і люди вже лежали навіть у коридорі. Жінку в результаті поклали в їдальні на диванчик. Того ж дня їй зробили КТ і воно показало двосторонню пневмонію з ураженням легень 40%. Сатурація була низька, тому дніпрянці постійно потрібен був кисень.

"У відділенні лежало багато хворих які, як і я, потребували апарату з киснем. Апаратів катастрофічно на всіх не вистачало, за словами лікаря, люди дихали киснем по черзі навіть в реанімації", - розповідає пацієнтка.

У лікарні була страшна ситуація — люди задихалися, хрипіли, але в реанімацію їх не можна було забрати, оскільки розрахована вона тільки на п'ять місць, а там і так знаходилося 10.

"У перший день надходження в стаціонар беруться аналізи на COVID-19. Результати йдуть від 7 до 14 днів і весь цей час хворі знаходяться в одній палаті. Всі носять маски та навіть сплять в них, повірте на слово, з низькою сатурацією це те ще випробування. Але маски знімаються під час прийому їжі та підключенні до кисню, так що все одно є можливість контакту. Тих, у кого COVID-19 підтвердився, відвозять у 21-шу лікарню вже підлікованих мінімум через тиждень після надходження, але персонал за роботу з ковідними доплати не отримує", – говорить Ірина.

З хорошого в лікарні жінка зазначила харчування — є м'ясо, риба, сир. Чуйних працівників, лікарів, медсестер і медбрата. За словами пацієнтки, палати прибирають щодня і дезінфікують лампами. Ночами миють коридори та інші місця користування.

"Коли на величезну кількість важко хворих стало не вистачати обслуговуючого персоналу, в нічні зміни вивели сестричок з інших відділень і поліклініки. Їхні руки тремтіли, в очах жах, але всі старалися як могли", – згадує дніпрянка.

Нагадаємо, лікар розповів про три варіанти поширення COVID-19: чи знищить українців вірус.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Пів України накриють морози
На завтра синоптики оголосили 2 рівень небезпечності: пів України накриють морози
1 хв на прочитання44 хвилини тому
В Мінагро обговорили питання поставок насіння української кукурудзи на європейські ринки.
Image by Couleur from Pixabay
В Мінагро обговорили питання поставок насіння української кукурудзи на європейські ринки
1 хв на прочитаннягодина тому
Укренерго анонсувало графіки обмеження потужності
«Укренерго» анонсувало графіки обмеження потужності, ось кого це стосуватиметься
1 хв на прочитання3 години тому
Всеукраїнська акція Дуби Шевченка єднають Україну
На Черкащині розпочато всеукраїнську акцію «Дуби Шевченка єднають Україну»
1 хв на прочитання4 години тому
З Сулинського заказника вилучено 1,5 кілометри сіток
1 хв на прочитання5 годин тому
Як приготувати найсмачнішу паску: рецепт пухкої та ідеальної випічки
2 хв на прочитання7 годин тому
Відбулася зустріч робочої групи GREEN Action Task Force: обоворено створення Платформи дій щодо Зеленого відновлення України
2 хв на прочитання9 годин тому
Смачний чизкейк за перевіреним рецептом: готуємо просто та швидко
1 хв на прочитання9 годин тому