Догори
Дати відгук

У Дніпрі елітна школа влаштувала булінг побитої учениці та її батьків-вчителів (фото 18+)

Школярку змусили перевестися з закладу, а батьків піти з роботи

4 хв на прочитання27 Листопада 2020, 21:39
Поділитись:

Кричущий випадок стався в одній з приватних шкіл Дніпра. Ціла родина — батьки та їх дочка-підліток стали жертвами булінгу з боку елітної школи. Про це розповіла у соцмережі мати дівчинки Тетяна Журинська.

Так на початку осені у школу "STEAM", де навчаються за експериментальними програмами, прийшла на роботу Тетяна зі своїм чоловіком. Жінка стала вчити молодші класи, а її чоловік викладав історію та допомагав у закладі з усіма побутовими питаннями, які вимагають чоловічої участі (полагодити кран, перенести щось важке, підігнати й поставити двері). 

Подружжю настільки сподобався заклад, що вони посеред навчального року перевили туди у 9-й клас свою 14-річну дочку Христину. Дівчинка швидко освоїлася у новій школі, і навіть коли вона зламала ногу, у гіпсі та на милицях ходила на навчання. Але все хороше раптом закінчилося.

"19 листопада під час великої перерви мені зателефонувала вчителька образотворчого мистецтва Вікторія Рудольф і без попередніх роз'яснень попросила у мене дозволу зашити рану на голові моєї доньки без моєї присутності. Запевняла мене в тому, що рана дріб'язкова, доктор хороший, і мені не потрібно приїжджати. Я не погодилася, і миттю опинилась у відділенні нейрохірургії на Космічній. Там мені в руки впала дочка в залитому кров'ю одязі з величезною раною на голові, без значного пасма волосся, і крізь ридання розповіла, що прийшла на перерві до подруги Олі в клас... Хлопчик Матвій, однокласник Олі, наказав Христині вийти з їхнього класу, тому що йому не подобалося, про що говорять подруги. Виявляється, дівчинка, яка майже два місяці просиділа нерухомо в гіпсі, вміє ходити, говорити, та ще й сміє жартувати. Христина жартома попросила сказати це чемно. У відповідь Матвій кинув в неї стілець, а коли не влучив, взяв чашку і вдарив нею по голові... Шов довжиною 7 сантиметрів. Нейрохірург попередив, що удар був дуже сильним і рана набагато складніша, ніж здалася, на перший погляд. Чашка зрізала частину волосся під час удару. Ще частину волосся зрізав нейрохірург під час надання допомоги", - розповідає обурено Тетяна Журинська.

Ще перебуваючі в лікарні, жінка дізналася, що її з чоловіком звільнять, якщо вони подадуть заяву в поліцію. 

"Коли ми повернулися до школи за речами, адміністрацією школи в особі Ольги Вишнянської, Вікторії Рудольф і Анни Осипової зі мною і чоловіком була проведена «роз'яснювальна бесіда», в ході якої було сказано, що Матвій Осипов, син завуча старшої школи, неагресивний хлопчик, а Христина винна сама, тому що спровокувала його. В ультимативній формі було заявлено, що Матвій продовжить вчитися в школі, а його мати продовжить керувати. Нас відправили у примусову відпустку", - говорить вчителька.

Зі слів вчительки, поки вони з чоловіком були у вимушеній відпустці адміністрація закладу провела ряд колективних бесід з дітьми та співробітниками, зробивши постраждалу винною в тому, що її побили. Після цього батьки звільнилися з елітного закладу. Але, як говорить матір учениці, керівництво школи це не задовольнило й вони почали справжнє цькування всієї родини. 

"Вони не зупинилися на тому, що залишили Христину побитою і винуватою, без будь-яких вибачень з боку школи або нападника. Тепер організоване цькування за участі групи людей, які від імені адміністрації школи STEAM методично проходять весь список наших друзів у Facebook, розповідаючи тонни брехні про те, які Тетяна і Рустам покидьки, а Христина — брехуха, що тероризувала нещасного хлопчика з першого дня навчання", - скаржиться вчителька.

Після погроз батьки написали заяву у поліцію й через побиття дитини, й через булінг у соцмережі.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що вихователі дитсадка влаштували булінг проти мами та хлопчика, якого лупцювали (фото).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost
Ліси для майбутнього: SoftServe і WWF-Україна відновили гектар лісу на Львівщині. Фото: SoftServe / Halyna Kuchmanych
Ліси для майбутнього: SoftServe і WWF-Україна відновили гектар лісу на Львівщині
4 хв на прочитаннягодина тому
Хто годуватиме пасажирів у поїздах Інтерсіті+
Укрзалізниця визначилася, хто годуватиме пасажирів у поїздах Інтерсіті+
1 хв на прочитаннягодина тому
Як приготувати добриво для кімнатних квітів із популярного фрукту
1 хв на прочитання2 години тому
 Екологія Переробка Забруднення пластиком Глобальний договір про пластик
Україна долучилася до Коаліції високих амбіцій щодо припинення забруднення пластиком
2 хв на прочитання3 години тому
Цвітна капуста з хрусткою скоринкою: смачний рецепт
1 хв на прочитання4 години тому
У дитинстві ненавидів гусей, а зараз розвиває на них великий бізнес: на Полтавщині є унікальне господарство
1 хв на прочитання5 годин тому
24 квітня – Всесвітній день захисту лабораторних тварин та тих, хто бореться проти вівісекції
4 хв на прочитання6 годин тому
В Антарктиді вулкан вивергає золото: щодня виходить по 6 тисяч доларів
1 хв на прочитання7 годин тому