Догори
Дати відгук

У Держтуризмі не рекомендують їздити в Одесу

2 хв на прочитання02 Липня 2020, 11:02
Поділитись:

Голова Державного агентства з питань розвитку туризму Мар’яна Олеськів рекомендує громадянам України замість пляжів Одеси підшукати менш людні місця для відпочинку. Про це вона сказала в інтерв’ю РБК-Україна.

Чиновниця заявила, що «вірус нікуди не дівся», тому необхідно дотримуватись карантинних вимог. А на переповнених пляжах це досить важко робити.

«Я б радила замість пляжів Одеси придивитись до місць відпочинку поза містом. Треба дивитись, де є менше людей. Це може бути відпочинок на ріках, озерах, водосховищах, у горах. Тут у пригоді стане порада мандрувати маловідомими, але не менш цікавими, ніж місця масового туризму, куточками країни», — радить вона.

Як приклад менш популярних, але не менш вражаючих куточків України вона навела Херсонщину та Полтавщину.

«Нещодавно у мене була робоча поїздка на Херсонщину. Там є велика кількість цікавих місць не тільки біля узбережжя. Це Асканія-Нова, Рожеве озеро, це Херсонські плавні. Я також нещодавно повернулася із Полтавської області. Так склалося, що була там вперше, хоча об'їхала майже всю Україну. На Полтавщині просто неймовірно багато місць, які варто відвідати! Гадаю, треба зняти окремий проморолик про туризм цього регіону», — розповіла Олеськів.

Загалом очільниця Держтуризму налаштована оптимістично щодо майбутнього галузі.

«…якщо цього літа не буде суттєвого зростання рівня захворюваності, люди будуть дотримуватися карантинних обмежень, не будуть забувати, що карантин не скасовано, а лише введені певні його послаблення, то туризм в Україні має шанс швидко відновитися», — вважає чиновниця.

На Одещину нині не варто їхати ще й з іншої причини: в ДСНС попередили про ймовірні паводки в регіоні.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.