У чому смертельна небезпека кешью
Саме тому ні в якому разі не можна пробувати його, якщо зустрінете їх в природі.
Вживання кешью в сирому вигляді може призвести до летального результату. Справа в тому, що необроблений горіх містить маслянистий токсин урушіол, повідомляє портал Healthline.
Це отруйна речовина може викликати алергічний контактний дерматит, що призводить до появи на шкірі сверблячих горбків або плям.
Якщо ж у людини є непереносимість урушіолу, то навіть невелика доза токсину може привести до смерті.
Проте оброблений горіх багатий на мононенасичені жири, вітаміни, мінерали та антиоксиданти. Після ретельного очищення кешью вже не містить небезпечних речовин.
Склад горіха настільки різноманітний, що кешью робить позитивний вплив на весь організм людини. Кешью містить ненасичені жирні кислоти - Омега 3, Омега 6 і Омега 9, які взаємодіють між собою і чудово підтримують роботу нервової системи.