Догори
Дати відгук

У чому смертельна небезпека кешью

Саме тому ні в якому разі не можна пробувати його, якщо зустрінете їх в природі.

1 хв на прочитання13 Грудня 2020, 18:18
Поділитись:

Вживання кешью в сирому вигляді може призвести до летального результату. Справа в тому, що необроблений горіх містить маслянистий токсин урушіол, повідомляє портал Healthline.

Це отруйна речовина може викликати алергічний контактний дерматит, що призводить до появи на шкірі сверблячих горбків або плям.

Якщо ж у людини є непереносимість урушіолу, то навіть невелика доза токсину може привести до смерті.

Проте оброблений горіх багатий на мононенасичені жири, вітаміни, мінерали та антиоксиданти. Після ретельного очищення кешью вже не містить небезпечних речовин.

Склад горіха настільки різноманітний, що кешью робить позитивний вплив на весь організм людини. Кешью містить ненасичені жирні кислоти - Омега 3, Омега 6 і Омега 9, які взаємодіють між собою і чудово підтримують роботу нервової системи.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost
Найтемніша Повня 4 грудня
Найтемніша повня року: йольський час, підсумки та магія "Холодного Місяця"
3 хв на прочитання21 хвилину тому
Перед судом постануть чотири учасники групи, що розкрадала кошти УЗ
2 хв на прочитання3 години тому
Спільний рейд рибоохоронців на Тилігульському лимані.
Масштабний удар по браконьєрах: на Тилігульському лимані викрито зловмисників із сітками та рибою
1 хв на прочитання6 годин тому
Гороскоп на 5 грудня 2025 року
Гороскоп для всіх знаків зодіаку на п'ятницю, 5 грудня 2025 року
16 хв на прочитання7 годин тому
Біогаз зі сміттєзвалищ: як підвищити видобуток і запобігти екологічній катастрофі
2 хв на прочитання9 годин тому
Стартувала програма УЗ «3 000 км Україною»: як отримати безкоштовні квитки
2 хв на прочитання10 годин тому
Атака на Херсонську ТЕЦ: понад 40 тисяч абонентів залишилися без тепла
1 хв на прочитання11 годин тому
Незаконна вирубка ялинок: юристи пояснили, що загрожує порушникам
2 хв на прочитання12 годин тому