Догори
Дати відгук

У Чернівцях підприємці повстали проти карантину (фото)

Люди вимагають від міської влади дозволити працювати «Калинівському ринку» в умовах «червоної» зони карантину.

2 хв на прочитання30 Березня 2021, 19:50
Фото «УНІАН». У Чернівцях підприємці повстали проти карантину Фото «УНІАН». У Чернівцях підприємці повстали проти карантину
Поділитись:

У Чернівцях декілька сотень підприємців-ФОПів із місцевого «Калинівського ринку» влаштували акцію протесту біля міської ради. Люди вимагають дозволити працювати в умовах «червоної» зони карантину. Акція протесту розпочалась вранці, 30 березня, під стінами ратуші, де тривала чергова сесія міської ради та продовжувалася цілий день. Повідомляє одне з українських ЗМІ.

За словами учасника акції, приватного підприємця Олександра Пилипка, учасники пікету хочуть відстояти своє конституційне право на працю.

Фото «УНІАН»

«Нас просто не хочуть почути, і цим порушують наші права. Якщо влада нас не почує, то ми все одно відновимо роботу «Калинівського ринку», — розповів протестувальник.

До пікетувальників вийшов міський голова Чернівців Роман Клічук, який запевнив підприємців, що міська рада робить усе можливе для відновлення роботи ринку.

Підприємці закликали мера «не порушувати конституційні права людей».

Фото «УНІАН» — мер міста вийшов до протестувальників

На це Клічук відповів, що зустрічається з підприємцями «Калинівського ринку» не вперше, і вже пояснював їм, що єдиний спосіб розв'язати цю проблему — зняти орендну плату з підприємців.

«На жаль, постанова Кабміну, яка обмежила роботу ринків, не скасовується сесіями міської ради або мною як міським головою. Ми мусимо працювати винятково у правовому полі та звертатися до керівництва країни про те, що такі рішення є незаконними. Або подавати до суду», — заявив міський голова.

Він додав, що підготував власне звернення на адресу президента Володимира Зеленського, голови Верховної Ради Дмитра Разумкова та прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, в якому просить дозволити підприємцям працювати.

Після цього Клічук повернувся до сесійної зали для продовження сесії міськради, а підприємці продовжили свою акцію протесту з вигуками «Право на працю».

У Чернівецькій області з 1 березня у зв’язку з погіршенням епідситуації з поширенням ковіду рішенням Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій введено «червону» зону карантину, яка передбачає, в тому числі заборону торгівлі на непродовольчих ринках.

Нагадаємо, карантинні обмеження «червоної» зони дають змогу працювати винятково продовольчим ринкам і торговельним точкам.

Тим часом нардепи ухвалили виплату карантинних компенсацій підприємцям і працівникам.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.