Догори
Дати відгук

У Черкасах фіксують перевищення рівня формальдегіду у повітрі

Якість атмосферного повітря значною мірою залежить від погодних умов

1 хв на прочитання09 Травня 2023, 19:14
Поділитись:

У Черкасах протягом квітня зафіксували перевищення рівня формальдегіду у повітрі. Про це Суспільному повідомив начальник обласного гідрометцетру Віталій Постригань.

За словами Віталія Постриганя, у Черкасах рівень забруднення повітря — підвищений. Найбільш забруднений мікрорайон Дніпровський.

"За квітень концентрація формальдегіду перевищує гранично допустиму концентрацію у Дніпровському мікрорайоні – у 2,7 раза. Середня за квітень концентрація аміаку у цьому ж мікрорайоні – на допустимому рівні".

Віталій Постригань розповів, що у порівнянні з березнем рівень забруднення зменшився внаслідок зниження концентрацій пилу, діоксиду азоту та сірководню.

"У Південно-західному мікрорайоні зменшились середньомісячні концентрації аміаку у 1,5 раза. Тому жителі Південно-західного мікрорайону у порівнянні з іншими мікрорайонами міста дихають кращим повітрям", — прокоментував синоптик.

Якість атмосферного повітря значною мірою залежить від погодних умов, пояснив Віталій Постригань:

"До несприятливих умов відноситься тихий вітер, туман, температурна інверсія. При таких умовах значно загазованими стають вулиці міста".

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я