У Броварах відновив роботу Університет для людей старшого віку

1 хв на прочитання03 Жовтня 2024, 06:30
ФОТО: Університет ІІІ віку у Броварах відновлює роботу / Броварська міська рада

Майже на п'ять років робота Університету припинилася через пандемію COVID-19 та ситуацію на сході країни.

У Броварській громаді відновив роботу унікальний заклад "Університет третього віку". Майже на п'ять років робота Університету припинилася через пандемію COVID-19 та ситуацію на сході країни. Лише секція скандинавської ходьби продовжувала своє існування.

У 2011 році група активних та ініціативних пенсіонерів з Броварів вирішила, що ніколи не пізно змінити свій світогляд і створила Університет третього віку. Це своєрідний навчальний заклад, де можна не лише здобути нові знання, які стануть у пригоді в сучасному житті, але й отримати важливу пораду та знайти нових друзів.

Спочатку в Університеті було шість факультетів з різних напрямків. Згодом його структура змінювалася залежно від побажань студентів і можливостей адміністрації закладу. Орієнтувалися на потреби людей: нові знання з яких галузей вони хочуть отримати.

Заняття проводять не у формі лекцій, а діалогу з отриманням корисної інформації. Приміром, на заняття із правознавства запрошують не викладачів, а юристів-практиків, нотаріусів, адвокатів. І люди від них отримують практичну інформацію щодо різноманітних ситуацій, з якими можуть зіткнутися у житті. Заняття закаду за рік відвідували в середньому 120 осіб. Багато хто, провчившись рік, записувався потім і на другий і третій.

Університет третього віку розпочинає свою діяльність з 7 жовтня. Заяви до вступу вже подали 72 особи. Програми занять розраховані на один рік та включають: лекції, практичні заняття, екскурсії, концерти та інші форми навчання.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: