У Бразилії жінка пригостила шістьох родичів тортом із «сюрпризом» на Різдво — троє померли

2 хв на прочитання10 Січня 2025, 20:32
Торт, який став причиною інциденту, що вбив трьох членів однієї сім'ї в Бразилії напередодні Різдва. Фото: Polícia Civil do Estado do Rio Grande do Sul

«Концентрації настільки високі, що неможливо вважати це природним забрудненням».

У Бразилії поліція затримала жінку після того, як шестеро її родичів отруїлися тортом напередодні Різдва. Троє з них загинули, ще троє госпіталізовано, розповідає CNN.

Інцидент стався в місті Торрес, в південному штаті Ріу-Гранді-ду-Сул.

За даними поліції, під час подачі торта в кімнаті було семеро людей. Одна людина не їла торт, але інші шестеро, які його з'їли, були госпіталізовані. Три родички пізніше померли.

Підозрювана, заарештована в неділю, є невісткою 60-річної Зелі дос Анжос, яка приготувала торт. Поліція повідомила, що підозрювана мала розбіжності зі своєю сім'єю протягом більш як два десятиліття.

Її звинувачують у потрійному вбивстві, а також у трьох замахах на вбивство.

Поліція повідомила, що в тілах трьох померлих жінок було виявлено велику кількість миш'яку, а експертний аналіз показав високий рівень миш'яку в сечі та шлункових зразках.

«Рівень миш'яку в цих зразках настільки високий, що вважається токсичним і смертельним. І це пояснює причину смерті», — заявила на прес-конференції Маргет Міттманн, генеральний директор Генерального інституту експертизи, органу громадської безпеки, який співпрацює з поліцією.

У жертви, в організмі якої була найнижча концентрація миш'яку, його вміст у 80 разів перевищував допустиму норму в продуктах харчування, а у жертви з найвищою концентрацією — у 350 разів.

«Ці концентрації настільки високі, що неможливо вважати це природним забрудненням», — додала Міттманн.

Поліція також підтвердила, що отрута в торті була підмішана в борошно, яке використовувалося для його приготування, що виключає можливість харчового отруєння.

За їхніми словами, аналіз зразків показав, що найбільша кількість миш'яку, виявлена в борошні, з якого був виготовлений торт, у 2700 разів перевищувала допустиму норму, що дозволило експертам зробити висновок, що саме борошно стало джерелом забруднення.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: